Seimo koridoriuje referendumo rėmėjai apgulė du Seimo narius. Klausimų ir pasipiktinimo šūksnių lavina apipilti du liberalai – Eugenijus Gentvilas ir Eligijus Masiulis.

Daugiausiai teko E. Masiuliui. Liberalų lyderis sulaukė įvairiausių kaltinimų – nuo talkinimo „naikinant lietuvių tautą“ iki nevaikščiojimo į bažnyčią. Buvo ir tokių, kurie liberalus priskiria valdančiajai koalicijai, nors jie kartu su konservatoriais valdžią prarado dar 2012 m. pabaigoje.

DELFI primena, jog antradienis buvo paskutinė diena, kai dar buvo galima surengti referendumą kartu su EP rinkimais ir antruoju prezidento rinkimų turu, jeigu jo prireiktų. Mat įstatymas numato, kad referendumas gali būti skelbiamas ne anksčiau kaip praėjus dviem mėnesiams po atitinkamo Seimo sprendimo. Antradienį iki EP rinkimų buvo likę lygiai du mėnesiai.

Antradienį Seimo seniūnų sueiga referendumo klausimą išbraukė iš darbotvarkės, mat iki Seimo posėdžio klausimo dar nebuvo apsvarstęs Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitetas (TTK). Seimo nariai iš Darbo partijos, „Drąsos kelio“ ir Mišrios Seimo narių grupės frakcijų reikalavo klausimą grąžinti į darbotvarkę, TTK įpareigojant klausimą apsvarstyti pietų pertraukos metu. Vis dėlto pakankamo palaikymo tokia iniciatyva nesulaukė.