Pasak jo, tai yra Lietuvos nepriklausomybės apdergimas.

„Kai kurie asmenys galbūt turi psichologinių problemų ir kai kurie jau nuo seniai užėmė poziciją ne Kovo 11-osios naudai, o reikšdami savo nepasitenkinimą nežinia kuo. Gal kad jie ne valdžioje? Bet kai būdavo siūloma ateiti ir dirbti – atsisakydavo. (....) Visiškai nieko nebesuprantu dėl kai kurių asmenų dalyvavimo tame demarše“, - „Žinių radijo“ laidoje „Aktualioji valanda“ pirmadienį sakė V. Landsbergis. 

Pareiškimą dėl minėjimo boikoto išplatinę Lietuvos persitvarkymo Sąjūdžio iniciatyvinės grupės klubo nariai sako tokį sprendimą priėmę dėl valdžios pozicijos referendumo siekiant uždrausti parduoti žemę užsieniečiams bei kitais klausimais.

Toks signatarų žingsnis, anot V. Landsbergio, yra pražūtingas Lietuvai.  „Žmonės, kažkada nuoširdžiai dirbę Lietuvos nepriklausomybei, šiandien ryžtasi ją apdergti ir eina sugadinti mūsų pagrindinės teisės. Tai yra nuosmukis, kuris ateina ir gilėja. Mes nepasimokome net iš to, kas vyksta aplinkui, kokios grėsmės kyla, iš praeities pavyzdžių, kaip žlugdavo valstybės, kurios grėsmės akivaizdoje nesugebėdavo susivienyti, o pasinaudodavo išorės priešu, kad laimėtų vidinę kovą prieš kokį nors konkurentą.“

„Kodėl į Kovo 11-osios šventę reikia mesti purvo gniužulą, pamėginti ją suteršti?“ – klausė jis.

Pareiškimą dėl boikoto paskelbė Kovo 11-osios Nepriklausomybės atkūrimo Akto signatarai Bronislovas Genzelis, Romas Gudaitis, Romualdas Ozolas, Kazimieras Uoka, Zigmas Vaišvila, mokslininkai Antanas Buračas bei Vytautas Radžvilas, dalininkas Bronius Leonavičius, aplinkosaugininkas Romas Pakalnis, buvęs parlamentaras tautininkas Gintaras Songaila.

Visą laidos „Aktualioji valanda“ įrašą klausykite čia:
http://www.ziniuradijas.lt/epizodas/2014/03/10/aktualioji-valanda/30858