Tuo metu Valdovų rūmuose bus švenčiamos bajoriškos Užgavėnės.

Gedimino pr. - nuo Odminių skv. iki Vilniaus g. nuo 10 iki 20 val. šurmuliuos Užgavėnių mugė, kurioje bus ragaujama blynų ir kitų gardumynų, bus galima įsigyti žiemiškų tautodailės ir tradicinių amatų margumynų.

V. Kudirkos a. nuo 13 iki 16 val. bus rengiami Užgavėnių paišdykavimai vaikams ir suaugusiems. Gedimino pr., V. Kudirkos a. nuo 16 iki 17.30 val. visi kviečiami pažiūrėti Užgavėnių persirengėlių šėlionių.

17.30 val. – persirengėlių žygis iš V. Kudirkos a. į Tauro kalną, ant kurio 18 val. vyks išradingiausių persirengėlių apdovanojimai, atsisveikinimas su žiema ir More, Užgavėnių dainos ir šokiai prie laužo.

Greta tradicinių linksmybių sostinės centre, šiemet bus proga Užgavėnes švęsti netradiciškai - Valdovų rūmuose šeštadienį susipažinsime su bajoriškomis Užgavėnių tradicijomis.

Kovo 1-ąją Valdovų lankytojų laukia žaidimai, pramogos, edukacinės ekskursijos. Rūmuose veiks aristokratiškų kaukių, pritaikytų dvariškoms linksmybėms, dirbtuvės, taip pat rengiami bajorų kovos ir rikiuotės mokymai. Paskaitą "Puota valdovo dvare: tarp Gotikos, Renesanso ir Baroko" skaitys Rimvydas Laužikas.

Vakare rūmuose rengiamas bajoriškos Užgavėnių muzikos koncertas su tarptautiniu senosios muzikos ansambliu „Canto Fiorito“.

Koncertas „Bakcho taurė: rūmų Užgavėnių karnavalo muzika“ yra pirmasis mėginimas rekonstruoti senąsias šalies rūmų Užgavėnių karnavalo nuotaikas ir muzikines tradicijas, remiantis senosios muzikos pavyzdžiais iš įvairių Europos šalių. Šio koncerto centre – Bakchas, graikų mitologijoje dar žinomas Dionizo vardu - senovės romėnų vyno ir puotos dievas. Šis su linksmybėmis ir ritualiniu pamišimu siejamas personažas buvo nuolatinis Renesanso ir Baroko epochų menininkų, kompozitorių, rašytojų ir filosofų įkvėpimo šaltinis.