Apdovanojimas už visą gyvenimą puoselėtą toleranciją atiteko buvusiai ambasadorei ir prezidento Valdo Adamkaus patarėjai, vertėjai, žurnalistei Halinai Kobeckaitei.

„Halina Kobeckaitė yra išleidusi kelias knygas apie karaimų bendruomenės istoriją Lietuvoje. Ji jau daugiau nei 50 metų savo darbais skatina harmoningus įvairių tautybių ir religinių bendruomenių santykius bei tarpusavio toleranciją“, - teigia apdovanojimų rengėjai.

Metų pergale pripažintas advokato Vytauto Mizaro laimėjimas - iškovota galimybė surengti eitynes „Už lygybę“ sostinės Gedimino prospekte Vilniuje.

Psichikos sveikatos ir žmogaus teisių ekspertas, Žmogaus teisių stebėjimo instituto valdybos pirmininkas Dainius Pūras pelnė apdovanojimą Metų įžvalgų kategorijoje, advokatė Diana Gumbrevičiūtė-Kuzminskienė - Metų žmogaus teisių advokato kategorijoje.

Už atvirumą multikultūriškumui metų muzikos grupe tapo „Skamp“, už įvairovę puoselėjamą įmonės komandos gretose metų verslo įmone pripažinta „Rimi“, kuri, kaip pažymima, padeda darbo rinkoje integruotis negalią turintiems žmonėms, ne kartą yra parėmusi akcijas, kuriomis atkreipiamas dėmesys į visuomenėje vyraujančią homofobiją, rasizmą ir kitas diskriminacijos formas.

Metų pilietiškumo kategorijoje už lyčių lygybės idėjų sklaidą apdovanotas Donatas Paulauskas - vienas jauniausių žmogaus teisių aktyvistų Lietuvoje, inicijuojantis ir dalyvaujantis įvairiose visuomeninėse akcijose, straipsnių autorius. Pažymima, kad jo iniciatyva gimė keletas peticijų, viena ryškiausių – peticija dėl moters teisės į apsisprendimo laisvę – teisės į kūno integralumą.

Metų dialogo kategorijoje apdovanojimą už kartų dialogo stiprinimą gavo trečiojo amžiaus universiteto projektų vadovė ir studentė Monika Jakimavičienė. Įgyvendinant jos parengtus projektus moksleiviai, studentai ir senjorai kartu sportuoja, rengia konferencijas, organizuoja parodas, dalijasi mintimis ir patirtimi, nurodo organizatoriai.

Metų žurnaliste už nuopelnus viešinant LGBT (lesbiečių, gėjų, biseksualų ir transseksualų) tematiką pripažinta Eglė Digrytė. Metų fotografijos kategorijoje už religinės įvairovės viešinimą apdovanota šiuo metu Krašto apsaugos ministerijoje fotografe dirbanti Ieva Budzeikaitė. Ji savo baigamajam studijų darbui Vilniaus dizaino kolegijoje parengė nuotraukų ciklą apie religinių bendruomenių apeigas.

Apdovanojimus inicijavo Lygių galimybių kontrolieriaus tarnyba ir Nacionalinis lygybės ir įvairovės forumas, vienijantis nevyriausybines organizacijas, atstovaujančias diskriminacijos atžvilgiu pažeidžiamoms gyventojų grupėms. Apdovanojimais siekiama skatinti prie lygybės ir įvairovės idėjų sklaidos Lietuvoje prisidedančius asmenis, įmones, organizacijas bei institucijas.

Pirmą kartą teikiamiems apdovanojimams buvo pasiūlyta keturios dešimtys kandidatų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)