"Aš manau, kad čia ne prezidento kompetencija, t.y. įstatymo leidėjo kompetencija", - ketvirtadienį atvykęs į Vyriausiąją rinkimų komisiją (VRK), kur įteikė pareiškinius dokumentus dalyvauti prezidento rinkimuose, žurnalistams sakė V. Tomaševskis.

V. Tomaševskis neabejojo savo idėjų gerumu ir praktiniais pasiekimais, esą tuose šalies rajonuose, kur LLRA turi daugumą, nėra korupcijos, valdininkai ir politikai nebuvo įsivėlę į skandalus.

"Kovą su korupcija pradėjome nuo savęs, ir žmonės tai mato ir vertina. Visų pirma Lietuvai reikalingos permainos, Lietuvai taip pat reikia sąžiningos politikos ir teisingumo žmonėms", - apie savo vizijas kalbėjo politikas.

LLRA lyderis neabejojo, kad gegužę vyksiančiuose prezidento rinkimuose prireiks antrojo turo. Be to, europarlamentaras tikisi, kad jį palaikys ne tik tautinių mažumų atstovai, bet ir lietuviai. V. Tomaševskis, turintis vadinamąją "lenko kortą" - asmens dokumentą, patvirtinantį lenkų kilmę ir suteikiantį lengvatų lenkams, gyvenantiems ne Lenkijoje, - nemanė, kad tai yra kliūtis jam kaip galimam šalies vadovui.

"Lenko korta tai yra kaip ir viza į Ameriką arba į Kiniją. Jūs puikiai suprantate, kad jokio pasižadėjimo nėra", - atkirto politikas.

Ketvirtadienį VRK dokumentus dalyvauti prezidento rinkimuose jau pristatė Darbo partijos kandidatas Artūras Paulauskas, Lietuvos žaliųjų partijos pirmininkas Linas Balsys, Lietuvos socialdemokratų partijos kandidatas Zigmantas Balčytis, Vilniaus miesto meras Artūras Zuokas. Tai daryti ketina signataras Rolandas Paulauskas, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatas Bronis Ropė.