„Kandidatuoju į prezidentus, nes noriu gyventi tokioje Lietuvoje, apie kokią mes visi svajojome 1990 metais, atkurdami savo valstybę“, - pranešime spaudai cituojamas N. Puteikis.

Politikas oficialiu kandidatu galės tapti tuo atveju, jeigu Vyriausioji rinkimų komisija nuspręs, kad jis atitinka visus kandidatams keliamus kriterijus ir surinks reikalaujamus 20 tūkst. jį remiančių rinkėjų parašų.

„Jaučiu pareigą priešintis pastaraisiais metais Lietuvoje įsigalėjusiai ,,valdomai demokratijai", nes sąrašinėse partijose susiliejo senoji ir naujoji nomenklatūra, sukūrusi telefonu bei korupciniais ryšiais valdomą valdžios ir verslo vertikalę“, - sako N. Puteikis.

Aiškindamas savo kandidatavimo motyvus N. Puteikis teigia, kad Lietuvos Konstitucija yra paminama, o prezidentė Dalia Grybauskaitė už tai net apdovanoja Konstitucinio Teismo teisėjus, kurie „didina atlyginimus nomenklatūrai, varžo suverenias tautos ir piliečių teises“. Politikas sako, kad prezidentės skiriami teisėsaugos vadovai, vietoje teisingumo gynimo, dangsto korupciją, „Europos Sąjungos ir biudžeto lėšos naudojamos „grupės draugų“ naudai, pseudoįvaizdžio kūrimui ir problemų pudravimui, o ne jų sprendimui“.

„Todėl nusikaltėliai degina bagažinėse moksleivę, kuri dėl išvogtos 112 numerio sistemos negali prisišaukti pagalbos, nuo preparatų perdozavimo miršta kūdikis, tuo tarpu nei vienas valstybės vadovas ar pareigūnas žuvusių artimųjų neaplanko, neatsiprašo, nesiekia patraukti šių nusikaltimų tikrųjų kaltininkų“, - teigia Seimo narys.

N. Puteikis aiškina norintis, kad valstybės valdymą atgautų tauta, kad būtų sugrąžintos seniūnijų tarybos, įvesti tiesiogianiai seniūnų ir merų rinkimai, o Seimas būtų formuojamas tik pagal mažoritarinę rinkimų sistemą, kai parlamentarai renkami vienmandatėse apygardose.

DELFI primena, kad būti kandidatu prezidento rinkimuose N. Puteikiui siūlė save „Dievo pašauktu landidatu“ vadinantis Mindaugas Filipavičius. Tuomet N. Puteikis apie pasiūlymą sakė pagalvosiąs iki vasario 20 d., kai baigiasi pareiškinių dokumentų įteikimas Vyriausiajai rinkimų komisijai.

Politinės kampanijos dalyviais iš viso užsiregistravo 18 asmenų: prezidentė Dalia Grybauskaitė, Darbo partijos kandidatas Artūras Paulauskas, socialdemokratas Zigmantas Balčytis, Vilniaus meras Artūras Zuokas, Seimo narys Linas Balsys, Kaišiadorių rajono gyventojas Alfredas Aliukevičius, vilnietis pensininkas Antanas Mickevičius, prezidento Algirdo Brazausko našlė Kristina Brazauskienė, visaginietis Jurijus Subotinas, Ignalinos meras Bronis Ropė, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos lyderis Valdemaras Tomaševskis, signataras Rolandas Paulauskas, „Lietuvio kalendoriaus“ leidimu išgarsėjusi Danutė Balsytė-Lideikienė, vairuotojas Jonas Lašinis, partijos „Tvarka ir teisingumas“ pirmininkas europarlamentaras Rolandas Paksas, signataras Zigmas Vaišvila ir inžinieriaus išsilavinimą turintis Kupiškio politikas Dangirdas Mikšys bei buvęs konservatorius N. Puteikis.