Jo kandidatūrai vienbalsiai pritarė trečiadienį posėdžiavusi Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) vyriausioji taryba. V. Tomaševskio kandidatūrą galutinai planuojama patvirtinti kitą savaitę, pirmadienį, vyksiančioje partijos konferencijoje.

V. Tomaševskis taip pat ketina dalyvauti ir Europos Parlamento rinkimuose. Jis yra LLRA kandidatų sąrašo lyderis. Preliminariame LLRA kandidatų sąraše yra 35 pavardės. Planuojama, kad po reitingavimo galutiniame sąraše bus 22 pavardės.

Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenimis, šiuo metu yra įregistruota 10 pretendentų į kandidatus prezidento rinkimuose.

Lietuvos prezidento posto ketina siekti dabartinė šalies vadovė Dalia Grybauskaitė, europarlamentaras Zigmantas Balčytis, Seimo nariai Linas Balsys ir Artūras Paulauskas, Vilniaus meras Artūras Zuokas. Tarp pretendentų į kandidatus yra ir Alfredas Aliukevičius, Kristina Brazauskienė, Antanas Mickevičius, Bronis Ropė, Jurijus Subotinas.

Apie ketinimus dalyvauti Lietuvos prezidento rinkimuose yra pareiškęs ir Kovo 11-osios Akto signataras Rolandas Paulauskas.

Šių metų gegužės 11 d. Lietuva rinks prezidentą. Europos Parlamento rinkimai vyks gegužės 25 d.