Žinių radijo laidoje „Opozicija“ A.Kubilius sakė, kad jam svarbesnė prezidentės D. Grybauskaitės veikla po 1990 metų.

„Epizodai, kuriuos bandoma nagrinėti, man tikrai nesukelia kažkokios intrigos, kurią bandoma parodyti. Mane stebina, o gal ir nestebina tas faktas, kad matai Lietuvoje nuolat veikiančius asmenis, ar tai būtų žurnalistai, ar politikai, kurie nuolat domisi tais pačiais klausimais“.

Pasak A. Kubiliaus, tuo esą domisi ir Kremliaus specialių departamentų įkurti interneto tinklalapiai, skirti kaip tik Baltijos valstybėms.

„Mane labiau domina tie sutapimai, negu aiškinimąsis, ką veikė prezidentės tėvas, kai jam buvo 16 metų. Kai žmonės neturi kaip kritikuoti prezidentės veiklą, tada pradedama užsiimti tokia „archeologine" veikla, bandant knaisiotis praeityje. O tie „juodieji“ archeologai, iškasę gilią duobę, dažniausiai randa tik butelio kamštelį“.

A.Kubilius pareiškė, kad tokiais sutapimais turėtų pasidomėti mūsų specialiosios tarnybos.

„Ir jų pažymos turi būti viešos. Nes viešumas šitam reikale yra pats geriausias vaistas. Įvardinant labai aiškai, kas tampa tų Rusijos vadinamųjų minkštųjų galių įrankais Lietuvoje, kaip tie įrankai atsiranda, kaip jie veikia. O ant tų įrankių turi kabėti lentelė su užrašu „pagaminta Rusijoje“,- sakė A.Kubilius.

Žinių radijo laida „Opozicija“ transliuojama penktadieniais 8.05 val.