Įmonės kviečiamos registruotis ir vasario 22 d. pasitikrinti savo kalbos žinias. Diktantas bus transliuojamas per LRT radiją ir internetu 11 val.

„Nuolatinė būtinybė prisitaikyti prie kintančių verslo aplinkybių Lietuvos įmones skatina itin aktyviai vartoti užsienio kalbas. Taisyklingas rašymas lietuviškai – deja, prioritetas ne visoms bendrovėms. Norime paraginti verslą prisidėti prie Lietuvos gerovės ne tik mokant mokesčius ir kuriant darbo vietas, bet ir puoselėjant bei saugant lietuvių kalbą“, – sako diktanto organizatorė, VšĮ Pilietinės minties instituto direktorė Vytautė Šmaižytė.

Prie šios iniciatyvos prisijungsiančio Lietuvos pašto generalinė direktorė Lina Minderienė pasidžiaugė, kad šiemet diktanto metu bus atkreiptas dėmesys ir į įmonių raštingumą.

„Jau ne vienus metus esame Nacionalinio diktanto partneriai, todėl mums svarbu visapusiškai prisidėti prie lietuvių kalbos puoselėjimo ir išsaugojimo. Tenka pripažinti, kad versle ne visada atkreipiamas dėmesys į taisyklingą kalbos vartojimą, todėl ne tik patys dalyvausime Nacionalinio diktanto konkurse, bet ir aktyviai kviesime prisijungti savo verslo partnerius, klientus“, – sakė L. Minderienė.

Norinčios dalyvauti diktanto konkurse įmonės turėtų susisiekti su organizatoriais. Daugiau informacijos www.diktantas.lt. Gausiausiai dalyvavę ir mažiausiai klaidų padarę įmonių kolektyvai bus paskelbti ištaisius pirmojo etapo darbus.

Į diktanto finalą kviečiami geriausiai diktantą parašę asmenys. Finalo dalyviai varžosi raštingiausio moksleivio, raštingiausio suaugusiojo bei raštingiausio užsienio lietuvio kategorijose.

Diktantą taip pat bus galima rašyti visose Lietuvos savivaldybėse, Vilniaus knygų mugėje ir Lietuvos ambasadose užsienyje.

Kaip ir pernai, diktantą bus galima rašyti namuose ir išsiųsti jį organizatoriams paštu iki vasario 24 dienos imtinai. Tiesa, rašiusieji savarankiškai negalės konkuruoti dėl raštingiausiojo titulo.
Projekto organizatoriai paštu gautus diktantus įsipareigoja patikrinti, ištaisyti ir išsiųsti autoriams.

Rašiusieji savarankiškai diktantus turėtų siųsti adresu:

Nacionalinio diktanto konkursui
AB Lietuvos paštas
J. Jasinskio g. 16
03500 Vilnius

Nacionalinis diktantas organizuojamas kartu su ilgamečiais projekto partneriais – DELFI, LRT, AB Lietuvos paštu, Švietimo ir mokslo ministerija, Užsienio reikalų ministerija, Valstybine lietuvių kalbos komisija. Projektą globoja Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Diktanto tekstas bus paskelbtas vasario 25 dieną svetainėse www.diktantas.lt, www.vlkk.lt ir DELFI. Kaip ir anksčiau, konkurse negalės dalyvauti lituanistai.