97 metų B. Markeliūnas, šiuo metu gyvenantis Vilniaus gerontologijos ir reabilitacijos centre, į gimtąjį miestą Alytų antradienį atvyko su dovanomis, praneša Alytaus miesto savivaldybė.

Po dvidešimt tūkstančių litų kraštotyros muziejui ir bažnyčiai padovanojęs B. Markeliūnas sakė, kad tai padaryti jis nusprendė todėl, kad neturi vaikų, giminaičiams pinigų palikti jis nenorintis, kad jiems nebūtų priežasties dėl jų pyktis.

Šv. Angelų Sargų bažnyčią B. Markeliūnas pasirinko todėl, kad šalia bažnyčios esančiose kapinėse palaidoti abu jo tėvai. Čia amžino poilsio atgulti nori ir garbaus amžiaus senolis.

Paklaustas, kam ketina panaudoti dovanojamus pinigus, Šv. Angelų Sargų parapijos dekanas Arūnas Užupis sakė, kad juos ko gero panaudos bažnyčios vidui remontuoti, o Alytaus kraštotyros muziejus, pasak direktorės Audronės Jakunskienės, dar nėra nusprendęs, kam bus skirti dovanoti pinigai, tačiau pažadėjo, kad muziejuje atsiras vieta, kurioje bus įamžintas šis kilnus B. Markeliūno poelgis.

Alytaus miesto savivaldybės meras Jurgis Krasnickas ir mero pavaduotoja Nijolė Makštutienė priėmė daug metų Amerikoje praleidusį garbaus amžiaus sulaukusį alytiškį Bronių Markeliūną ir jį atlydėjusią Lietuvos muzikų rėmimo fondo direktorę Liuciją Stulgienę.

Alytaus miesto savivaldybės meras J. Krasnickas padėkojo svečiui už kilnų poelgį ir atminimui įteikė miesto simbolį – stiklinę rožę.