Jau ketvirtus metus iš eilės neskubėta Rotušės aikštėje nupuošti eglės tuoj po Trijų Karalių šventės. Miesto savivaldybės sprendimu, kauniečiams ir jų svečiams suteikiama progų pagrindine egle pasidžiaugti iki vasario 2-osios, katalikų švenčiamų Grabnyčių.

Pagrindinės Kauno miesto eglės puošyba buvo patikėta galerijos "Balta" savininkei menininkei Jolantai Šmidtienei. Kuriant eglės puošmenas, jai talkino ir kiti žymūs Kauno dailininkai, sukūrę įspūdingas skulptūras, bei būrys su menais profesiniais ryšiais nesusijusių savanorių, iš plastikų maišelių mezgusių eglės rūbą, tiksliau, pačią eglę, šįsyk - baltą.

ELTA primena, jog 2011 metais iš plastiko butelių pagaminta smaragdinė ekologiška Kauno eglė ne tik pelnė gražiausios šalies eglės titulą, bet ir pateko į Gineso rekordų knygą.

Kaip ir ankstesniais metais, delfi.lt skelbtame konkurse Kauno Rotušės aikštės eglė buvo pripažinta gražiausia iš Lietuvos miestų viešąsias erdves puošusių kalėdinių eglių. Visą šventinį laikotarpį ji ne tik džiugino miestiečius, bet ir viliojo jos viduje esančia "Schogetten" šokoladine šerdimi.

Atsisveikinimo šventėje, teigia jos rengėjai iš Kauno kultūros centro "Tautos namai", laukiami visi, o ypač - labdaros ir paramos fondo "Algojimas" globojamos šeimos, auginančios vaikus su negalia. Jiems atiteks eglutėje buvę saldumynai. O "Tautos namų" Kazio Binkio teatro jaunųjų artistų sukurti pasakų personažai pasistengs visiems dovanoti daug smagumo ir geros nuotaikos.