"Visiems Lietuvos žmonėms linkiu sėkmės ir ištvermės kuriant savo Lietuvos ateitį", - rašoma Prezidentės sveikinime.

Išradingo Vasario 16-osios minėjimo idėjos plaukia iš visos Lietuvos. Šventinis Lietuvos valstybės atkūrimo žemėlapis sparčiai pildosi. Vasario 16-ąją švęsti ypatingai ruošiasi bendruomenės, muziejai, žmonės savo namuose, teigiama Prezidentūros pranešime spaudai.

Vilniečių draugų kompanija Vasario 16-ąją Vilnele plauks trispalvėmis išpuoštomis baidarėmis. Jeigu ši upė bus užšalusi, vilniečiai žada plaukti Nerimi. Bugenių kaimo, esančio Mažeikių rajone, bendruomenė šią dieną giedos Lietuvos himną ir organizuos stalo teniso turnyrą. Lazdynų rajone vyks tradicinės žirgų lenktynės "Lazdijai 2014".

Visi Pagėgių gyventojai ir miesto svečiai kviečiami prisidėti prie akcijos "O širdyje gražiausios spalvos trys". Kultūros centre organizuojama paroda - norintys dalyvauti joje žmonės turi atnešti trijų spalvų geltonos-žalios-raudonos kompoziciją. Ji gali būti sukurta iš bet kokių, pačių išradingiausių ir netikėčiausių daiktų.

Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjunga ragina Vasario 16-ąją tose vietose, kur sovietmečiu, laužant okupacinius įstatymus, Vasario 16-ąją buvo iškeltos Lietuvos trispalvės, jas vėl iškelti. Keliant Lietuvos trispalvę tokiose vietose siūloma sukviesti vietos mokinius ir pravesti jiems istorijos pamoką, priminti, kad besipriešinant okupacijai Lietuvos vėliavas dažnai keldavo moksleiviai.

Radviliškio miesto kultūros centro svečiai galės apsilankyti "Sveikinimo namelyje" ir įamžinti jame sveikinimus ir linkėjimus Lietuvai. Lietuvos Nepriklausomybės Akto signataro Jono Basanavičiaus gimtinėje Ožkabaliuose, esančiuose Vilkaviškio rajone, organizuojami tradiciniai istoriniai ir literatūriniai skaitymai. Pesčiuose, Kretingos rajone, vyks tradicinė žvejų šventė. O Utenos rajono Klykių kaimo bendruomenė rengia pėsčiųjų žygį.

Vasario 16-ąją švęs ir užsienio lietuviai. Airijos lietuvių bėgikų klubas Dubline rengia šventinį bėgimą. Šia iniciatyva tautiečiai kviečiami prisiminti Lietuvos istoriją ir pažymėti vieną iš svarbiausių Lietuvos valstybės datų. Ukrainos sostinėje Kijeve Maironio vardo lietuvių kultūros draugija Lietuvos valstybės atkūrimo dieną minės kartu su 300-osiomis Kristijono Donelaičio gimimo metinėmis.

Išradingai Vasario 16-ąją žmonės švęs ir savo namuose. Silvija iš Klaipėdos siūlo Vasario 16-osios proga pagaminti šventinį trispalvį desertą. Evelina iš Varėnos rajono kviečia visus norinčiuosius švęsti Vasario 16-ąją į gamtą, prie Merkio, kur vyks akcija "Lietuvos himnas Merkio vingiuose - pasitik Lietuvos nepriklausomybės dieną sveikai".

Inga iš Vilkaviškio šiemet žada savo šeimai numegzti trispalvius šalikus. Antanas iš Raudondvario siūlo paskelbti akciją visiems vairuotojams, kad jie išsikeltų tautines vėliavėles ant savo automobilių. Saulius ir Rasa iš Alytaus ragina Vasario 16-ąją pagaminti lietuvišką patiekalą ir vaišinti visus draugus.

Informaciją apie savo sumanymą išradingai švęsti Valstybės atkūrimo dieną galima siųsti adresu vasario16@lrp.lt. Visi šventiniai renginiai bus paskelbti ir nuolat atnaujinami Prezidentūros svetainėje www.lrp.lt. Išradingiausių idėjų autoriams Prezidentė įteiks Lietuvos trispalvę.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (57)