Knygos pristatymas prasidėjo tylos minute, kuria pagerbti už Lietuvos laisvę gyvybę paaukoję lietuviai.

Knyga „Ne pats pasirinkau savo dalią“ apibendrina ilgą ir sudėtingą autoriaus gyvenimo kelią, jo išgyvenimus, apmąstymus, lūkesčius ir gyvenimo patirtį.

A. Terleckas savo išgyvenimus sudėjo į dienoraštį, rašytą nuo 1947 metų gruodžio 10-osios. Tiesa, šį kartą A. Terleckas knygą rašė remdamasis savo atmintimi.

“Daugelis žmonių man priekaištaudavo, kad okupacijos laikais rašiau dienoraštį, nes tai nusikaltimas. Dienoraštyje galėjo būti paminėti žmonės, kurie galėjo patekti į kalėjimą. Aš pats rizikavau ir pradėjau rašyti dienoraštį. Aš esu įsitikinęs, kad prisiminimai gali būti parašyti tik dokumentų ar laiškų pagrindu. Aš rašiau tiesą remdamasis dokumentais. Šį kartą nusižengiau pats sau – rašiau iš atminties. Tai užtruko daug laiko, daug visko reikėjo prisiminti, todėl rašymas užtruko ilgai. Aš visada atviras, nieko nenuslėpiau – kaip viskas buvo, taip rašiau“, - DELFI sakė A. Terleckas.

Politikas taip pat vylėsi, kad tai nepaskutinioji jo knyga.

„Gal dar ne. Žinote, po savaitės man bus 87 metai. Nežinau, kiek man Dievas pagyventi – jei suspėsiu, dar išleisiu“, - DELFI teigė A. Terleckas.

Renginio metu taip pat skaitytos knygos citatos, kurios apžvelgia ir šių dienų aktualijas.

„Ne materialinė padėtis veja žmones iš Lietuvos, o meilės tėvynei stoka. Dėl to kalti ir tėvai, kurie neįskiepija meilės tėvynei. Lietuviai nepamilo okupantų, tačiau per ilgus okupacijos metus prislopo tėvynės meilės jausmas“, - cituojamas A. Terleckas.

Beje, pristatymo metu paviešintas ir įdomus faktas.

„Vistiek po maždaug 20 metų būsime laisvi“, - 1966 metais rašė A. Terleckas. Kaip parodė istorija, rezistento prognozės praktiškai išsipildė.

Knyga „Ne pats pasirinkau savo dalią“ išleista 500 egzempliorių tiražu. Jos kaina siekia 30 Lt.