Išsamesnių duomenų apie sužeistojo būklę, sužalojimus pareigūnai ir medikai kol kas neteikia.

Kitą savaitę gydyti į Lietuvą planuojama atskraidinti dar aštuonis per protestus Ukrainoje sužalotus šios šalies piliečius.

Vienas protestuotojas gydytis į Vilnių atvyko trečiadienį. Rostislavas Melnykas teigė, jog jį sužalojo specialiosios paskirties milicijos "Berkut" pareigūnai. Jam sulaužyta ranka, nukentėję plaučiai, vyras gydomas Respublikinėje Vilniaus universitetinėje ligoninėje.

Ukrainos prezidentui Viktorui Janukovyčiui pernai lapkritį atsisakius pasirašyti Ukrainos ir Europos Sąjungos asociacijos bei laisvos prekybos sutartį, į gatves išėjo tūkstančiai ukrainiečių. Protestams peraugus į susirėmimus su milicija ir specialiosiomis pajėgomis, keli žmonės žuvo. Tikslus sužeistųjų skaičius nėra žinomas, remiantis įvairiais šaltiniais, jų gali būti pusantro šimto ar kelis kartus daugiau.

Antradienį siekdamas padėti išspręsti jau du mėnesius trunkančią žmonių gyvybių pareikalavusią krizę atsistatydino Ukrainos premjeras Mykola Azarovas. Ukrainos Aukščiausioji Rada taip pat antradienį atšaukė protestus varžantį įstatymą.