„Puikiai suprantu prezidentą Rolandą Paksą ir jo partiją. Manau, kad jie tokį iššūkį iškėlė, nes dalis politikų nesupranta demokratijos šalies pamatų stiprinimo, ir aš manau, kad bet koks draudimas, ar nenoras leisti vienam ar kitam asmeniui, pasinaudojant teise, priimant arba ne tam tikrus įstatymus, yra nedemokratinis požiūris“, - Žinių radijo laidoje „Pozicija“ ketvirtadienį sakė A. Butkevičius.

Anot jo, leisti dalyvauti apkaltos būdu iš pareigų pašalintam buvusiam prezidentui Rolandui Paksui reikėjo jau anksčiau.

„Būtų teisingiausia buvę, jei Seimas būtų pritaręs konstitucinei pataisai ir jis tada tikrai būtų galėjęs dalyvauti prezidento rinkiminėje kampanijoje. Dabar šis klausimas virto politiniu klausimu“, - sakė A. Butkevičius.

Seimas nespėjo priimti Konstitucijos pataisos ir konstitucinio įstatymo, kas būtų atvėrę kelią kandidatuoti asmenims, iš posto pašalintiems per apkaltą. Konstitucinis Teismas 2004 m. pripažino, kad R. Paksas sulaužė priesaiką ir šiurkščiai pažeidė Konstituciją, kai jis išimties tvarka savo finansiniam rėmėjui Jurijui Borisovui suteikė Lietuvos pilietybę.

Laida „Pozicija“ transliuojama antradieniais – ketvirtadieniai 8.05 val.