Seime ketvirtadienį užsivėrė durys rinkimuose kandidatuoti partijos lyderiui europarlamentarui Rolandui Paksui, nusprendus nesvarstyti Konstitucijos pataisos dėl kandidatavimo po apkaltos. R.Paksas buvo skelbęs, kad kandidatuos rinkimuose, jei bus sudaryta tokia teisinė galimybė.

"Taip pasisukus įvykiams, turiu pasakyti du dalykus: pirmas - mes kelsime kandidatą, antras - kandidatas bus galintis ne tik kovoti, bet galintis išeiti į antrąjį turą. O kas jis toks - atrasime", - BNS ketvirtadienį sakė V.Mazuronis.

Būtent jį kaip potencialų kandidatą į prezidentus įvardijo Seimo "tvarkiečių" seniūnas Petras Gražulis. "Partija susirinks ir svarstys, ką kels kandidatu per prezidento rinkimus. Aš esu įsitikinęs, kad pirmasis partijos pirmininko pavaduotojas, ministras Valentinas Mazuronis bus "Tvarkos ir teisingumo" kandidatas į prezidentus", - žurnalistams Seime sakė P.Gražulis.

V.Mazuronis kol kas neskuba atsakyti, ar sutiktų kandidatuoti, sako, jog dėl kandidato spręs partija. "Artėja dveji rinkimai – prezidento ir Europos Parlamento. Mes esame valdančiojoje daugumoje ir šiuos klausimus, kaip surikiuosime žmones, kad kaip krepšinyje galėtume daugiausiai pelnyti taškų, reikia spręsti kompleksiškai. O dabar spręsti ir atsakinėti po vieną, ar dalyvausit prezidento rinkimuose, ar dalyvausit Europos Parlamento, ar patinka būti Seimo nariu, ar patinka ministru... Tai būtų spekuliacija", - sakė V.Mazuronis.

"Tvarkos ir teisingumo" atsakingasis sekretorius Rimas Antanas Ručys BNS sakė, jog dėl partijos valdymo institucijų posėdžio datos bus apsispręsta penktadienį, o posėdis turėtų įvykti iki planuojamo partijos kongreso vasarį.

Iš plenarinio posėdžio darbotvarkės išimti Konstitucijos pataisą dėl kandidatavimo galimybės po apkaltos paprašė patys "tvarkiečiai", nes jai priimti nebūtų užtekę reikalingų 94 balsų. Ketvirtadienį prieš pataisą balsuosiantys paskelbė opoziciniai konservatoriai ir liberalai. Per pirmąjį balsavimą dalis konservatorių parėmė Konstitucijos pataisą.

"Tvarkiečių" seniūnas Petras Gražulis teigė, kad kol kas nėra politinės valios įvykdyti Europos Žmogaus Teisių Teismo (EŽTT) sprendimą dėl per apkaltą iš prezidento posto pašalinto R.Pakso dalyvavimo rinkimuose. Norint priimti Konstitucijos pataisą, už ją privalo balsuoti ne mažiau kaip 94 parlamentarai iš 141.