Prezidiumas antradienį patvirtino abėcėlinį sąrašą, tačiau šeštadienį vyksiančiame tarybos posėdyje bus sprendžiama dėl politikų pavardžių eiliškumo. Politinėse partijose šis procesas laikomas labai svarbiu demokratiškumo ir lygybės principu: pagal reitingą politikai sprendžia apie savo įtaką ir svorį tarp kolegų.

Negalutiniame kandidatų sąraše rikiuojasi dabartinio europarlamentaro Vytauto Landsbergio anūkas Gabrielius Landsbergis, taip pat Žilvinas Leleiva, Seimo narys Kęstutis Masiulis, dabartinė europarlamentarė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė, buvęs Seimo narys Saulius Pečeliūnas, Vilniaus tarybos narė Violeta Podolskaitė ir buvęs parlamentaras Edmundas Pupinis.

Jame taip pat įrašyti: inžinierius energetikas Gvidas Rutkauskas, dabartinis europarlamentaras Algirdas Saudargas, teisininkas Audrius Skaistys, vadybininkas Vytautas Stanslovas, orkestro muzikantas Antanas Sugintas, buvęs Seimo narys Jonas Šimėnas, Jonavos vicemeras Vytautas Venckūnas, taip pat Seimo nariai Arvydas VidžiūnasEmanuelis Zingeris ir Rokas Žilinskas,

Kandidatų sąraše įtrauktas ir Zarasų savivaldybės tarybos narys Arnoldas Abramavičius, Seimo narė Vilija Aleknaitė-Abramikienė, europarlamentarė Laima Andrikienė, buvęs Seimo narys Vaidas Bacevičius, dabartinė parlamentarė Agnė Bilotaitė, buvęs Seimo narys Julius Dautartas, politinė kalinė ir tremtinė Rasa Duobaitė-Bumbulienė, Šiaulių prekybos, pramonės ir amatų rūmų generalinis direktorius Alfredas Jonuška, diplomatas Vladimiras Jarmolenko, operos dainininkas ir parlamentaras Vytautas Juozapaitis, buvęs Seimo narys Evaldas Jurkevičius, politologas Laurynas Kasčiūnas.

DELFI primena, kad remiantis vidinėmis Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos taisyklėmis partijos tarybai reitinguoti teikiamas abėcėlinis kandidatų sąrašas, tačiau iš pradžių traukiami burtai, nuo kokios raidės toks sąrašas bus pradedamas.

Taip padaryta dėl to, kad buvo pastebėta, kad turintieji pavardes, prasidedančias iš „A“ raidės, reitinguojant atsiduria geresnėje padėtyje.

Praėjusiame konservatorių prezidiumo posėdyje burtą traukė parlamentaras Audronius Ažubalis. Jo ranka lėmė, kad pirmasis sąraše atsidūrė G. Landsbergis.

Tiesa, G. Landsbergis prašė iš naujo pakartoti burtus arba nesuteikti jam pirmos vietos abėcėliniame sąraše, tačiau partijos prezidiumas į jaunojo politiko prašymą neatsižvelgė.

TS-LKD kandidatai:

1. Gabrielius Landsbergis
2. Žilvinas Leleiva
3. Kęstutis Masiulis
4. Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė
5. Saulius Pečeliūnas
6. Violeta Podolskaitė
7. Edmundas Pupinis
8. Gvidas Rutkauskas
9. Algirdas Saudargas
10. Audrius Skaistys
11. Vytautas Stanslovas
12. Antanas Sugintas
13. Jonas Šimėnas
14. Vytautas Venckūnas
15. Alvydas Vidžiūnas
16. Emanuelis Zingeris
17. Rokas Žilinskas,
18. Arnoldas Abramavičius
19. Vilija Aleknaitė-Abramikienė
20. Laima Andrikienė
21. Vaidas Bacevičius
22. Agnė Bilotaitė
23. Julius Dautartas
24. Rasa Duobaitė-Bumbulienė
25. Vladimiras Jarmolenko
26. Alfredas Jonuška
27. Vytautas Juozapaitis
28. Evaldas Jurkevičius
29. Laurynas Kasčiūnas