Pirmadienį apklausos būdu buvo surengtas valdybos posėdis ir duotas leidimas parlamentarui sausio 21–24 dienomis vykti į asmeninę kelionę. Jai neprieštaravo penki apklausti valdybos nariai, vienas buvo prieš, du susilaikė.

Kaip tik šioms dienomis parlamentas susirinko į neeilinę sesiją.

Ką Prancūzijoje veikia V.Uspaskichas, BNS sakė nežinantys nei valdybos nariai, nei Darbo partijos frakcijos seniūnas Vytautas Gapšys.

"Aš jo neišleidau, balsavau prieš. Man niekas nepaaiškino, ką jis ten veikia", - BNS sakė Seimo vicepirmininkas socialdemokratas Algirdas Sysas.

Kitas parlamento vicepirmininkas "tvarkietis" Kęstas Komskis tvirtino pritaręs V.Uspaskicho kelionei, tačiau taip pat nežinojo, kokiu tikslu šis užsienyje lankosi tuo metu, kai vyksta neeilinė Seimo sesija.

"Žinau, kad ta jo kelionė buvo suplanuota gana seniai. Kai klausėme, kas galės dalyvauti neeilinėje sesijoje, jis (V.Uspaskichas - BNS) sakė, kad yra suplanavęs kelionę", - BNS teigė V.Gapšys.

Jis sakė nesidomėjęs, ką Prancūzijoje veikia V.Uspaskichas.

"Nesu vaikų darželio auklėtojas", - tvirtino jis.

Anksčiau ne kartą V.Uspaskichas vykstant Seimo posėdžiams asmeniniais tikslais keliavo į Rusiją.

Pagal Seimo valdybos patvirtintą tvarką, parlamentarui norint parlamento posėdžių metu vykti į užsienį būtina gauti valdybos pritarimą. Jeigu keliaujama į Europos Sąjungai nepriklausančią valstybę, leidimas būtinas bet kuriuo metu.