V. Muntianas buvo įtariamas 2007 metų birželį-gruodį organizavęs Kauno apskrities viršininko pavaduotojo Virginijaus Vizbaro piktnaudžiavimą tarnybine padėtimi, siekiant asmeninės naudos dėl jam faktiškai priklausančio sklypo. Be to, būdamas Seimo Pirmininku V. Muntianas esą organizavo neteisėtą blokų įkasimą faktiškai jo valdomame sklype, taip siekiant imituoti senus pamatus, kad vėliau galėtų toje vietoje pradėti statybas. Apeliacinis teismas nustatė, kad senosios lentpjūvės vietoje buvo vykdomas ne pamatų imitavimas, o senųjų pamatų atstatymas. Senos lentpjūvės egzistavimas buvo įrodytas archyviniais dokumentais, rašoma teismo pranešime.

Apeliacinio teismo sprendimu visi apeliaciniai skundai buvo atmesti, išskyrus V. Vizbaro. Dalis jo skundo buvo patenkinta - V. Vizbaras epizode dėl kyšio paėmimo iš V. S. išteisintas jam nepadarius veikos, turinčios nusikaltimo ar baudžiamojo nusižengimo požymių. Anksčiau šiame epizode byla jam buvo nutraukta suėjus senaties terminui. Galutinė pirmosios instancijos teismo paskirta laisvės atėmimo bausmė liko nepakeista.

Korupcija buvo kaltinami buvęs Seimo Pirmininkas V. Muntianas, buvęs Kauno apskrities viršininko pavaduotojas V. Vizbaras, buvęs Kauno vicemeras Antanas Adolfas Balutis bei verslininkės Laima Baranauskienė ir Birutė Jablonskienė. V. Muntianas buvo išteisintas, o atlikti realią laisvės atėmimo bausmę teismas skyrė tik V. Vizbarui - jam buvo skirta kalėti 4 metus. L. Baranauskienė buvo nubausta 2 metams ir 6 mėnesiams kalėjimo, bausmę atidedant 2 metams, B. Jablonskienė - 2 metams, bausmę atidedant 2 metams, o A. A. Balutis - 1 metams, bausmę atidedant taip pat 1 metams. Visi nuteistieji turės sumokėti įvairaus dydžio pinigines baudas.

Apeliaciniu skundu Lietuvos Respublikos generalinės prokuratūros prokuroras prašė Kauno apygardos 2011 m. liepos 1 dienos pakeisti nuosprendį V. Muntiano ir V. Vizbaro atžvilgiu. Apeliaciniu skundu nuteistasis V. Vizbaras prašė nuosprendį panaikinti ir jį išteisinti.

Nuteistųjų verslininkių gynėjas apeliaciniu skundu prašė panaikinti Kauno apygardos teismo 2011 m. liepos 1 d. nuosprendį ir išteisinti L. Baranauskienę ir B. Jablonskienę. Apeliaciniu skundu nuteistoji B. Jablonskienė prašė panaikinti nuosprendį ir ją išteisinti. Moteris nurodė, kad teismas netinkamai ištyrė bei įvertino byloje esančius įrodymus, be to, teismas buvo šališkas, kadangi įrodymus traktavo išimtinai jos nenaudai, nevertino jai palankių įrodymų.

Apeliaciniu skundu nuteistasis A. A. Balutis prašė Kauno apygardos tesimo 2011 m. liepos 1 d. nuosprendį pakeisti: atleisti jį nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą ir baudžiamąją bylą jo atžvilgiu nutraukti.

Šis LAT nuosprendis dar gali būt skundžiamas Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.