Jo sūnus, dailininkas Naglis Karvelis galimai buvo nužudytas per vykusį menininkų vakarėlį viename Vilniaus bute. Įtariamasis – geras Karvelių šeimos draugas, kino režisierius Algimantas Maceina.

„Apie įvykusią tragediją man pasakė pirmą valandą dienos. Penktą vakaro man reikėjo vaidinti spektaklyje. Man visada taip būna – kai kokia nelaimė, tai vis spektaklis“, - DELFI pasakojo R. Karvelis.

Nepaisant širdį plėšančios žinios, 80-tąjį jubiliejų paminėjęs teatralas vis tiek žengė į Nacionalinio dramos teatro sceną. R. Karvelis prisipažino, jog suvaldyti sielvartą galėjo tik su raminamaisiais vaistais.

„Visos emocijos buvo užmuštos. Be to, man su kolektyvu tai ištverti buvo lengviau, nei pergyventi vienam. Tarp žmonių ne taip sunku būna“, - neslėpė aktorius.

Pasak jo, sūnus N. Karvelis su A. Maceina buvo gerais bičiuliais. Teatralas ir pats puikiai pažinojo kino režisierių. Tačiau įtariamojo polinkį į agresiją aplinkiniai pastebėjo jau seniai.

„Blaivas Maceina buvo puikus žmogus, gabus menininkas. Bet, jo nelaimei, išgėręs pasidarydavo labai agresyvus – kumščiais mojuotis norėdavo, - prisimena R. Karvelis. - Ne kartą pastebėdavome, kad išgėręs kompanijose būdavo labai neramus, muštis eidavo.“

Tiesa, R. Karvelis tikino už sūnaus nužudymą įtariamajam pykčio nejaučiantis, dėl nieko nekaltinantis. Anot jo, tai galėjo būti nelaimingas atsitikimas.

„Juk jie buvo geri draugai, kartu žvejodavo. Algimantas negalėjo mano sūnui jausti tokio pykčio. Noriu tikėti, kad jis peilį į koją galėjo įbesti netyčia. Galbūt „čierką“ padaręs norėjo pagąsdinti. Manau, nelaimės priežastis buvo alkoholis. Kai žmogus persigeria, nebežino, ką daro, - sakė aktorius. - Dabar man ne pykčiai galvoje, o kaip palaidoti sūnų.“

N. Karvelį šeima ketina kremuoti. Tačiau kada vyks laidotuvės, dar nėra žinoma. Laukiama, kol pasibaigs ekspertizė ir kūnas bus grąžintas artimiesiems. „Jis apie savo laidotuves tikrai negalvojo. Buvo dar labai jaunas. Tačiau mūsų giminėje visi kremuojami. Geriau jau nematyti to siaubo, mirusio sūnaus karste“, - DELFI pasakojo R. Karvelis.

Buvo kuklus žmogus

Kalbėdamas apie savo sūnų, aktorius pabrėžia, kad dailininkas buvo labai santūrus ir kuklus žmogus. Jei ne jo kuklumas, spėja, gyvenime N. Karvelis būtų pasiekęs dar daugiau.

„Jei jis ir turėjo kokių ateities planų, apie juos garsiai nekalbėdavo. Dailininkai - tyleniai, užsidarę sau tapo, ne viską nori pasakoti. Sūnus buvo labai kuklus žmogus, nemėgdavo girtis. Jei nebūtų buvęs toks drovus, gal būtų daugiau iškilęs“, - apgailestavo gedintis tėvas.

N. Karvelis buvo Kino ir dailininkų sąjungos narys. Kūrė dekoracijas spektakliams, kino filmams.

Dirbo su režisiere Inesa Kurklietyte, Tomo Donėlos juosta „Išakėtas krantas“, Andriaus Šiušos - „Ir jis pasakė jums sudie“. Bendradarbiavo su Rusijos, Ukrainos kino kūrėjais.

Keliasdešimt jo darbų yra įsigiję užsienio – Olandijos, Amerikos meno mėgėjai. „Ilgą laiką jis gyveno tik iš savo paveikslų. Tačiau vėliau dėl vadinamojo „stažo“ pradėjo dirbti vienoje suomių firmoje, kur kūrė plytelių dizainą. Neblogai jam mokėjo“, - pasakojo R. Karvelis.

Dailininkas N. Karvelis augino sūnų Lauryną. Tačiau anūkas nei tėvo, nei senelio pėdomis nepasekė. Baigęs istorijos mokslus, vėliau pradėjo domėtis IT technologijomis.