Seimo valdyba davė leidimą R. Žilinskui keliauti į užsienį neeilinės Seimo sesijos metu. Parlamentarui leista užsienyje viešėti ištisą mėnesį: nuo sausio 19-osios iki vasario 20-osios. Politiko prašymą mėnesį praleisti užsienyje ir nedalyvauti neeilinės sesijos Seimo posėdžiuose palaikė 6 Seimo valdybos nariai, 2 susilaikė, balsavusių prieš nebuvo.

Konservatorių frakcijos narys DELFI teigė keliaujantis asmeniniais tikslais, pas seną draugą.

„Aš važiuoju į Mauricijų lankyti savo studijų laikų draugo, kuris gyvena Mauricijuje“, - sakė R. Žilinskas.

Parlamentaras pripažįsta, kad kelionė kertasi su neeiline Seimo sesija, tačiau išvyka į salą Indijos vandenyne esą buvo planuota seniai, kai apie neeilinę sesiją niekas dar nekalbėjo.

„Mano kelionė buvo suplanuota gerokai anksčiau negu buvo sušaukta neeilinė sesija. Tokiai tolimai kelionei žmonės ruošiasi, planuoja, perka bilietus, kurie kainuoja nepigiai. Galų gale, žmonės anam kelio gale irgi turi savo planų“, - aiškino R. Žilinskas.

Beje, jis nėra vienintelis neeilinę sesiją praleisiantis konservatorius. R. Žilinsko kolega Emanuelis Zingeris gavo Seimo valdybos leidimą kelionei į ne mažiau egzotišką šalį. Konservatorius Taivanio sostinėje Taipėjuje viešės sausio 17–24 dienomis. E. Zingerio kelionės tikslas: „dalyvauti Pasaulio laisvės dienos minėjime ir nevyriausybinės organizacijos „Pasaulio lyga už taiką ir demokratiją“ 60-osioms metinėms skirtoje konferencijoje“.

Ankstesnės kadencijos Seime egzotiška kelione pasižymėjo su Arūno Valinsko Tautos prisikėlimo partija į parlamentą patekęs Linas Karalius, buvęs grupės „ŽAS“ vokalistas. Ši kelionė Seimo naujokui kainavo apkaltą ir Seimo nario mandatą, o už L. Karalių Seimo posėdžiuose balsavęs Aleksandras Sacharukas per apkaltą išsilaikė ir mandatą išsaugojo. Tiesa, R. Žilinskui L. Karaliaus likimas veikiausiai negresia, mat konservatorius į Mauricijų susiruošė su Seimo valdybos palaiminimu.