Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė po Seimo valdybos posėdžio informavo, jog konstitucinės pataisos Seimas imasi jau šio mėnesio pabaigoje, kai šaukiama neeilinė sesija.

„Bus balsavimas dėl konstitucinės pataisos ir, atitinkamai, kiti teisės aktai, kuriuos teikė frakcijos ir iniciatoriai Seimo nariai“, - žurnalistams teigė L. Graužinienė.

Pasak jos, neeilinė sesija – paskutinė R. Pakso viltis kandidatuoti šiemet gegužę vyksiančiuose prezidento rinkimuose.

„Atėjo konstitucinis terminas, kurią dieną mes turime būtinai padaryti svarstymą. Žinote, Konstitucijos keitimo yra atskira procedūra. Ir todėl šaukiama neeilinė sesija. Dėl antros svarstymo stadijos. (...) Pagal mūsų statutą, po dešimties dienų turi būti priėmimo stadija. Tai iš esmės yra laiko klausimas: ar spės prezidentas (R. Paksas – DELFI) susitvarkyti, įsiregistruoti kandidatu“, - sakė L. Graužinienė.

Tuo tarpu Darbo partijos patriarcho Viktoro Uspaskicho teisinės neliečiamybės panaikinimo klausimas, jau porą mėnesių stringantis Seime, neeilinėje sesijoje svarstomas nebus.

„Yra Seimo narių teikimai. Nebuvo teikimo – nebuvo ir įtraukta. Bus eilinė sesija, jis bus įtrauktas“, - žadėjo L. Graužinienė.