P.Gražulis iš viso per pastarąjį pusmetį įregistravo 30 projektų, iš jų priimti keturi. A.Kubilius įregistravo 29 projektus, iš jų priimti du, rodo Seimo kanceliarijos skelbiami duomenys.

26 projektus įregistravo "Drąsos kelio" partijos frakcijos atstovas Jonas Varkala, iš jų nė vienas nepriimtas, po 24 projektus įregistravo Seimo pirmininkė Darbo partijos vadovė Loreta Graužinienė ir konservatorius Rimantas Jonas Dagys.

Iš Seimo pirmininkės registruotų projektų priimti trylika, o iš R.J.Dagio registruotų priimtas vienas. "Darbietė" Virginija Baltraitienė įregistravo 22 projektus, iš jų priimti dvylika.

Po vieną projektą yra įregistravę dešimt parlamentarų, tarp jų kultūros ministras "darbietis" Šarūnas Birutis, konservatoriai Rokas Žilinskas bei Egidijus Vareikis. Visą sesiją Seime nebuvęs E.Vareikis yra pasirašęs projektą dėl Konstitucijos pataisos, kuri šeimą kildintų iš santuokos arba tėvystės.

Taip pat po vienu projektu pasirašę kaip teikėjai yra "tvarkietis" aplinkos ministras Valentinas Mazuronis, liberalas Kęstutis Glaveckas, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos atstovas Juzefas Kvetkovskis, socialdemokratės Kristina Miškinienė, Aušrinė Marija Pavilionienė, Raminta Popovienė, Giedrė Purvaneckienė.

Per pasibaigusią rudens sesiją Seimo posėdžių salėje dažniausiai buvo galima girdėti konservatoriaus R.J.Dagio balsą. Jis įvairiais klausimais kalbėjo, klausė 151 kartą. Jo frakcijos kolega Jurgis Razma kalbėjo 148 kartus, opozicijos lyderis A.Kubilius - 131 kartą.

Tarp valdančiųjų dažniausiai per plenarinius posėdžius savo nuomonę reiškė, klausė ir replikavo "darbietis" Mečislovas Zasčiurinskas. Užfiksuoti 123 jo pasisakymai. "Tvarkietis" P.Gražulis kalbėjo 118 kartų, konservatorė Vida Marija Čigriejienė - 100 kartų. Kiti parlamentarai buvo mažiau aktyvūs.

Tuo metu nė karto viešai Seimo salėje nekalbėjo "darbiečiai" Viktoras Fiodorovas ir Vitalija Vonžutaitė bei socialdemokratas Aleksandras Zeltinis. Po vieną kartą pasisakė "tvarkietis" Kęstutis Bartkevičius, Darbo partijos frakcijos nariai Sergejus Dmitrijevas, Darius Ulickas bei Sergejus Ursulas, socialdemokratai Arūnas Dudėnas ir Rimantas Sinkevičius, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos atstovas J.Kvetkovskis.

Rudens sesija prasidėjo pernai rugsėjo 10 dieną ir baigėsi gruodžio 23 dieną.