Dėkodama už darbą Seimo nariams, linkėdama gražių švenčių parlamento vadovė Loreta Graužinienė pranešė, kad sausio 21- 23 dienomis planuojama neeilinė sesija.

"Prieš šventes norėčiau atsiprašyti, jeigu kažką įžeidžiau, jeigu kažkaip ne taip supirmininkavau, jeigu kažkam galbūt per anksti išjungiau mikrofoną iš nepatirties. Tikiuosi, kad ateinančią pavasario sesiją tokių klaidų daugiau nedarysiu, taigi prašau visų atsiprašymo ir atleidimo. Noriu palinkėti gražių švenčių, noriu palinkėti ramybės ir darnos jūsų šeimose ne tiktai prie Kūčių stalo, bet ir šventinės nuotaikos kalėdinių švenčių metu", - užbaigdama sesiją kreipdamasi į parlamentarus sakė L. Graužinienė.

Pasibaigus plenariniam posėdžiui, Seimo vadovė pakvietė parlamentarus kalėdinių vaišių į Seimo restoraną.

Seimas kasmet renkasi į dvi eilines pavasario ir rudens sesijas. Pavasario sesija prasideda kovo 10 dieną ir baigiasi birželio 30 dieną. Rudens sesija prasideda rugsėjo 10 dieną ir baigiasi gruodžio 23 dieną. Seimas gali nutarti sesiją pratęsti, primena ELTA.

Rudens sesija prasidėjo Palaimintojo Popiežiaus Jono Pauliaus II apsilankymo Lietuvoje dvidešimtmečio paminėjimu.

Vienas svarbiausių besibaigiančių sesijos darbų - 2013 metų valstybės ir savivaldybių, Valstybinio socialinio draudimo fondo ir Privalomojo sveikatos draudimo fondo biudžetų patvirtinimas.

Ši Seimo sesija buvo išskirtinė - Lietuva pirmininkavo Europos Sąjungos Tarybai. Todėl greta įprastų Seimo darbų ir posėdžių buvo surengta daug svarbių pirmininkavimo renginių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (428)