Dalis Seimo narių ir Naujuosius metus planuoja sutikti ne Lietuvoje, šeštadienį rašo dienraštis „Lietuvos žinios“.

Po pirmadienį suplanuoto paskutiniojo rudens sesijos plenarinio posėdžio parlamentarai turės daugiau nei pustrečio mėnesio laisvo laiko – jie galės ne tik atsikvėpti nuo darbo Seime, bet ir pasimėgauti žiemos atostogų teikiamais malonumais. Nors oficialių atostogų Seimo nariai neturi, laikotarpiu tarp sesijų, kai plenariniai posėdžiai nevyksta, politikams niekas nedraudžia poilsiauti užsienyje.

Pasak dienraščio, nuosavą vilą prie Viduržemio jūros Turkijoje, netoli Antalijos kurorto turintis socialdemokratas Bronius Bradauskas saulėtoje pakrantėje šiemet planuoja sutikti 2014-uosius.

„Sako, kad šiuo metu Viduržemio jūroje temperatūra siekia apie 20 laipsnių šilumos, Gal ir būtų galima išmėginti maudynes, bet tikriausiai susirinktų daug žiūrovų, nes turkai jūroje žiemą nesimaudo“, - sakė B. Bradauskas.

Tuo metu Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas Eligijus Masiulis su žmona Naujųjų metų sutikti vyks į Maskvą. 2014-uosius ne Lietuvoje planuoja pasitikti ir konservatorius Antanas Matulas, tačiau savo kelionės planų jis neišdavė, pažymėdamas, jog vyks „už Europos ribų“.

Parlamentaras Donatas Jankauskas „Lietuvos žinioms“ prisipažino, kad jau vasarį su šeima planuoja išvykti slidinėti į Ukrainą, Karpatų kalnuose. „Į kalnus stengiamės važiuoti kasmet, bet tai priklauso nuo galimybių: ir laiko, ir finansų“, - sakė jis.

Slidinėti planuoja išvykti ir „tvarkietis“ Regimijus Žemaitaitis.

Seimo vicepirmininkas Kęstas Komskis irgi jau suplanavo kelionę į užsienį – iš karto po Naujųjų metų sutiktuvių išskris į Izraelį. „Lankysiu šventas vietas“, - sakė jis.