„Gali būti, kad atlikėjas koncerto metu paklaus, ar nori žiūrovai išgirsti šią dainą ir stebės publikos reakciją“, - interviu DELFI sakė A. Karpavičius. Jis taip pat atskleidė, kad kilus skandalui smuko bilietų į šį koncertą pardavimai, rašo ru.DELFI.lt.

Gruodžio 29 dieną Vilniuje įvyks garsaus rusų atlikėjo Olego Gazmanovo koncertas. Jo organizatoriai tvirtina, kad atlikėjas jau gavo Lietuvos vizą.

A. Karpavičius konstatuoja, kad skandalas dėl dainos „Sdelan v SSSR“, kurį buvo atlikta Kremliuje minint Rusijos Federacijos Konstitucijos dvidešimtmetį, akivaizdžiai atsiliepė bilietų į koncertą Vilniuje pardavimams.

„Mes patyrėme didelius nuostolius, bilietų pardavimai stipriai krito. Per pirmas dvi-tris dienas pardavimai smuko du-tris kartus. (…) Tačiau esu dėkingas tiems, kurie mane palaikė, tarp šių žmonių buvo ir parlamentarų, kurie sakė: „Nesijaudink, viskas bus gerai“, - sakė koncertą organizuojančios kompanijos „Gyvos muzikos klubas“ vadovas A. Karpavičius.

Jis mano, kad pardavimai krito ne todėl, kad Lietuvos gyventojai demonstruoja patriotinius jausmus, o dėl to, kad žmonės nėra įsitikinę, ar koncertas įvyks, todėl nusprendė nerizikuoti.

„Žmonės neina į koncertą ne todėl, kad jie patriotai, o dėl to, kad situacija Lietuvoje tokia, kad žmonės galvoja: kam man leisti pinigus bilietams, o paskui aiškintis kaip juos susigrąžinti, jeigu tas žmogus neatvažiuos. Varčiau jie tada draugams nupirks kitą dovaną. Tačiau aš galiu patvirtinti, kad O. Gazmanovas Lietuvos vizą gavo ir atvažiuos“, - teigia organizatorius.

Paklaustas, ar Vilniuje nuskambės daina „Sdelan v SSSR“, A. Karpavičius sakė: „Kai kuriems žmonėms ši daina labai patinka ir jie labai norėtų ją išgirsti. Tačiau čia yra kita medalio pusė ir jeigu ši daina bus atlikta, o ji Lietuvoje ne kartą buvo atlikta, vėl bus padaryta išvada, kad kažkas nori kažkam kažką padaryti.

Todėl į šį klausimą galiu atsakyti ir „taip“, ir „ne“. Galbūt atlikėjas koncerto metu paklaus, ar nori žiūrovai išgirsti šią dainą ir stebės publikos reakciją. O gal jos nebus. Įmanomi įvairūs variantai. Žinoma, būtų kvaila, jeigu žmonės, norėdami išgirsti šią dainą, negalėtų jos išgirsti“.

Kaip DELFI jau rašė, anksčiau konservatorė Rasa Juknevičienė viešai pareikalavo neįleisti atlikėjo į Lietuvą ir nerengti gruodžio 29 dieną numatomo koncerto Vilniuje.

Tokios reakcijos sulaukta po to, kai gruodžio 12 dieną Rusijos Federacijos Konstitucijos dvidešimtmečio minėjimui skirtame renginyje, kuris vyko Kremliaus Didžiojoje salėje, nuskambėjo Sovietų Sąjungą šlovinanti daina, kurioje rusų atlikėjas Baltijos valstybes pavadino savo šalimi.

Europos Sąjungos ambasadorius Maskvoje Vygaudas Ušackas pareiškė esąs šokiruotas tokios gėdingos provokacijos, o Lietuvos politologai pavadino tai gėdinga provokacija ir politinės propagandos dalimi.

Po prezidento Vladimiro Putino pasisakymo viena pirmųjų nuskambėjo O. Gazmanovo daina „Sdelan v SSSR“. Skambant dainai scenoje buvo demonstruojamas milžiniškas Sovietų Sąjungos žemėlapis.

Tuo tarpu pats O. Gazmanovas savo oficialiame tinklalapyje gruodžio 13 dieną parašė, kad šioje dainoje nėra jokios agresijos. „Mano dainai „Sdelan v SSSR“ jau dešimt metų. Joje mūsų bendra istorija ir vien faktai. Aš iš tikrųjų gimiau Sovietų Sąjungoje, Pabaltijyje (Gusevo mieste, Kaliningrado srityje – DELFI). Tuo metu mano šalis jungė penkiolika respublikų. Dainoje nėra agresijos, necenzūrinių žodžių ir politinių raginimų“, - rašė O. Gazmanovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2003)