Žinių radijo laidoje „Opozicija“ A. Kubilius kalbėjo ne tik apie prezidento rinkimus, bet ir apie Seimo pirmininkę. Politiko nuomone, Loreta Graužinienė gali trokšti prezidento kėdės, tačiau tai panašiau į rožinę svajonę.

Apie prezidento rinkimus – iš patirties

A. Kubilius pareiškė manantis, kad TS-LKD gali būti ta politinė jėga, kurios pozicija nulems kitąmet vyksiančių prezidento rinkimų baigtį. Esą partija tai padarė jau ne kartą.

„Skirtingai nuo kitų partijų, mes nuo 1998 m. su nedideliu tarpu – su Rolando Pakso tarpu – visada priimdavome tokius sprendimus, kurie lemdavo, kas tampa Lietuvos Respublikos prezidentu“, - kalbėjo konservatorių lyderis.

Tiesa, A. Kubilius pažymėjo, esą rinkimų baigtį jo partija nulemdavo ne keldama savo kandidatą, o elgdamasi priešingai.

„Du kartus išrinktas Valdas Adamkus su mūsų parama. Po to mūsų pačių kvietimu D. Grybauskaitė sutiko kandidatuoti, kaip nepriklausoma kandidatė. (...) Aš čia vis pajuokauju, kad yra partijos, kurios rūpinasi kandidatais ir turi net ir po du, bet niekada nelaimi rinkimų, o mes esame partija, kuri rūpinasi būsimais prezidentais“, - tvirtino TS-LKD pirmininkas.

Politikas taip pat leido sau pajuokauti, jog šešėlinę vyriausybę suformavę konservatoriai šešėlinio prezidento dar neturi.

L. Graužinienės svajonių realybėje nemato

Seimo pirmininkės darbas L. Graužinienei nėra pats svarbiausias, mano A. Kubilius.

„Kad ji bando įvairias būdais būti matoma, girdima ir visais klausimais besirūpinanti – tas labai ryškiai matosi. Tai gal nėra labai blogai, bet kartu tai rodo, kad tas Seimo pirmininkės darbas ko gero jai nėra pats svarbiausias. Kartais atrodo, kad jai yra svarbiau rūpesčiai Viktoru Uspaskichu ar noras kovoti su prezidente“,– kalbėjo jis.

Pasak jo, Seimo pirmininkės noras tapti prezidente yra suprantamas, tačiau vargiai įgyvendinamas:

„Kiekvienas kareivis kuprinėje nešiojasi generolo lazdą arba antpečius– tai čia irgi tą norą, svajonę ar ambiciją žmogiškai galimai suprasti, bet žiūrint politine ir valstybės prasme– kažin ar tos svajonės gali išsipildyti.“

Visą laidos„Opozicija“ įrašą žiūrėkite čia:
http://www.ziniuradijas.lt/epizodas/2013/12/20/opozicija/27497