Buvusi krašto apsaugos ministrė Rasa Juknevičienė viešai reikalauja neleisti šio atlikėjo į Lietuvą. Penktadienį politikė DELFI teigė siūlanti O. Gazmanovą paskelbti Lietuvos Respublikoje nepageidaujamu asmeniu – persona non grata.

Tuo metu pats atlikėjas šeštadienį savo interneto puslapyje rašė, kad šioje dainoje jokios agresijos nėra.

„Mano dainai „Pagaminta Sovietų Sąjungoje“ – jau 10 metų. Joje – mūsų istorija ir faktai. Aš iš tikrųjų gimiau Sovietų Sąjungoje, Pabaltijyje (Gusevo mieste, Kaliningrado srityje – DELFI). Tuo metu mano šalį sudarė 15 respublikų. Dainoje nėra agresijos, necenzūrinių žodžių ar politinių skundų“, – rašo O. Gazmanovas.

Jis prisimena 2012 metais vykusias gastroles Lietuvoje.

„Surengiau nepakartojamą koncertų turą Lietuvoje, pačiuose didžiausiuose rūmuose, kur atlikau šią dainą. Dėkoju savo gerbėjams už anšlagus ir šiltą priėmimą. Aš dažnai lankausi Lietuvoje, labai myliu Kauną, Laisvės alėją, M. K. Čiurlionio paveikslus ir muziką. Kažkada netgi dirbau Klaipėdoje“, – tvirtina atlikėjas.

„Savo eilėraščiais ir dainomis aš visuomet siekiau ir siekiu taikos ir harmonijos tarp tautų. Gruodžio 29 dieną Vilniuje vyks mano koncertas. Aš jo labai laukiu ir visus kviečiu į šį naujametinį šou“, – rašo O. Gazmanovas.

DELFI primena, kad minint Rusijos Federacijos Konstitucijos dvidešimtmetį, Kremliaus Didžiuosiuose rūmuose ketvirtadienį nuskambėjo Sovietų Sąjungą šlovinanti daina, kurioje rusų atlikėjas Pabaltijį“ vadina savo šalimi.

Po prezidento Vladimiro Putino kalbos viena iš pirmųjų nuskambėjo Rusijos propagandinio karo dalyviu vadinamo O. Gazmanovo daina „Pagaminta Sovietų Sąjungoje“. Jai skambant, scenoje buvo rodomas didžiulis Sovietų Sąjungos žemėlapis.

Dainoje skamba žodžiai „Ukraina ir Krymas, Baltarusija, Moldova - tai mano šalis! Sachalinas, Kamčatka, Uralo kalnai - tai mano šalis! Krasnodaro kraštas, Sibiras ir Pavolgys, Kazachstanas, Kaukazas, ir Pabaltijys... Aš gimiau Sovietų sąjungoj, padarytas aš SSSR!“.

Europos Sąjungos (ES) ambasadorius Maskvoje Vygaudas Ušackas teigė, kad jį pribloškė šis akibrokštas, o Lietuvos politikos ekspertai tai pavadino gėdinga provokacija ir politinės propagandos dalimi.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8709)