Nors anksčiau skelbtas konkursas baigėsi be rezultatų, naujojo sąlygos nekeičiamos.

„Konkurso sąlygos nepakeistos. Naujas konkursas bus skelbiamas tomis pačiomis sąlygomis“, - pranešė savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto departamento Planavimo ir pirkimų organizavimo skyriaus vedėjo pavaduotojas Valdas Juodis. Jo komentarą BNS perdavė savivaldybės Viešųjų ryšių skyrius.

Naujas konkursas paskelbtas šią savaitę, pasiūlymų laukiama iki gruodžio 16 dienos.

Ankstesnis konkursas, paskelbtas rugpjūtį, buvo pratęstas penkis kartus, tačiau vienintelis gautas pasiūlymas buvo atmestas.

„Naujas konkursas skelbiamas, nes nors ir buvo gautas vienas pasiūlymas, tačiau jis buvo pateiktas netinkamai, todėl ir buvo atmestas“, - teigia V.Juodis.

Konkurso sąlygose nurodoma, kad laimėjusi bendrovė įsipareigos per dvejus metus atlikti kapitalinį skulptūrų remontą.

Žaliojo tilto skulptūros, ant kurių matomi sovietiniai simboliai, oficialiai yra saugomas kultūros paveldo objektas. Vienoje iš skulptūrų, karių laikomos vėliavos smaigalyje, vaizduojamas sovietinis simbolis kūjis su pjautuvu.

Dabartinio Žaliojo tilto projektą parengė tuometinio Leningrado projektavimo institutas „Projektstalkonstrukcija“, tiltą pastatė rusų kariuomenės inžinerinis dalinys. 1952 metais tiltas papuoštas keturiomis kareivio, darbininkų, valstiečių ir studentų skulptūromis.

Kritikai sako, kad skulptūros yra sovietinės propagandos dalis ir žeidžia žmones, kovojusius už Lietuvos išsivadavimą iš sovietų okupacijos.