Viceministro vieta liko tuščia, kai šį postą palikti buvo pasiūlyta Audriui Bitinui.

SADM skelbiamais duomenimis, viceministro alga iki mokesčių siekia kiek daugiau nei 6 tūkst. Lt. Tačiau vieta tebėra tuščia. Pasak socialinės apsaugos ir darbo ministrės Algimantos Pabedinskienės patarėjo viešųjų ryšių klausimais Arūno Malinovskio, viceministro šiuo metu ieškoma.

"Iš tikrųjų, ministrė kalbasi su galimais kandidatais, bet kol kas jo (viceministro.- ELTA) nėra", - Eltai sakė A. Malinovskis.

A.Malinovskio teigimu, trečiąjį viceministrą A. Pabendinskienei susirasti trukdo ir įtempta Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungos Tarybai darbotvarkė. Kandidato reikalaujama turėti atitinkamą patirtį ir galėti prisidėti prie komandos. Pasak A. Pabedinskienės atstovo, naujasis viceministras kuruotų "Sodros" sritį, tačiau, jei jis bus labiau kompetentingas kitoje srityje, tarp viceministrų gali įvykti sričių perskirstymas.

ELTA primena, kad spalio pabaigoje SADM viceministras A. Bitinas, į ministeriją atėjęs dar ją valdant konservatoriams su kitu viceministru Aivaru Tušu sulaukė netikėto ministrės A. Pabedinskienės pasiūlymo trauktis. Priežasčių, kodėl atleidžiamas, A. Bitinas tuomet neįvardijo, bet tai siejo su Darbo partijos, kuriai pagal valdančiųjų koalicijos sutartį priklauso ši ministerija, sprendimais.

"Nesu Darbo partijos narys, dirbau nuo senų laikų, ir "prie konservatorių"... Galbūt dėl to ar dėl kitų dalykų, galbūt nepadarėme kažkokių darbų... Bet aš manau, kad dirbau sąžiningai, pirmininkavimo metu pakankamai gerai pasirodome, paruošta įstatymų projektų... Esame kaip kareiviai. Kai yra deleguota, dirbame, kai pasiūloma trauktis, neturime kito pasirinkimo. Dėl to, šalių susitarimu, pasitrauksime", - kalbėjo A. Bitinas.

Socialinių mokslų daktaras, Mykolo Romerio universiteto Teisės fakulteto Darbo teisės ir socialinės saugos katedros docentas, "Sodros" tarybos narys A. Bitinas grįžo į akademinę veiklą ir advokatūrą.

SADM turi tris viceministrų kvotas. Politinio pasitikėjimo viceministrus skiria ir atleidžia ministrai.

Šiuo metu SADM viceministro pareigas eina Laisvūnas Bartkevičius ir Algirdas Šešelgis.

Pagal valdančiosios koalicijos sutartį SADM priklauso "darbiečiams".