Politikas meru išrinktas vieno balso persvara - už nubalsavus 11 iš 21 tarybos nario.

Tokia pat persvara anksčiau ketvirtadienį pareikštas nepasitikėjimas merei socialdemokratei Daivai Kelečienei, į šias pareigas paskirtai praėjusį tarybos posėdį lapkričio 19 dieną.

Po slapto balsavimo dėl mero rinkimų protokolu pasirašyti atsisakė trys balsų skaičiavimo komisijos nariai - jie teigė, kad esą visi balsavusieji už naująjį merą balsų skaičiavimo komisijai rodė savo balsavimo biuletenius.

„Kadangi buvo neužtikrinta slapto balsavimo procedūra - tarybos nariai, balsavę už A.Steponavičių, atvirai rodė pažymėtus biuletenius balsų skaičiavimo komisijos nariams, komisijos pirmininko balsu nebuvo atsižvelgta į kitų komisijos narių nuomonę dėl slapto balsavimo užtikrinimo - atsisakau pasirašyti po balsų skaičiavimo komisijos protokolu ir manau, kad rinkimai dėl Zarasų rajono mero yra negaliojantys“, - teigia Rimantas Jurevičius, Nina Kudrešova ir Gintaris Petrėnas, nepasirašę po protokolu.

Merės atsistatydinimo reikalavo naujai susikūrusi valdančioji koalicija, kurią sudaro Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP), Darbo partijos ir Liberalų sąjūdžio atstovai. Ji rajono taryboje turi 11 mandatų.

Pasak LSDP Zarasų skyriaus pirmininko Nikolajaus Gusevo, D.Kelečienei nepasitikėjimas pareikštas, nes ji nesilaiko partijos tarybos sprendimų ir susitarimų.

„Vyko skyriaus tarybos posėdis, buvo priimti sprendimai dėl naujos koalicijos, dėl kandidatūrų (į postus - BNS), buvo balsuojama, Daiva pati dalyvavo, o paskui per naktį tuos sprendimus išdavė“, - BNS anksčiau sakė N. Gusevas.

Pagal naujos koalicijos susitarimą, meru turėjo būti renkamas „darbietis“ A. Steponavičius, vicemeru tapti N. Gusevas.

Perversmas Zarasų valdžioje prasidėjo lapkričio pradžioje, kai 13 iš 21 tarybos narių pasirašė raštą dėl nepasitikėjimo visais rajono vadovais - meru, vicemere, administracijos direktoriumi ir jo pavaduotoju. Parašus padėjo Lietuvos socialdemokratų partijai, Liberalų sąjūdžiui ir Darbo partijai priklausantys Zarasų politikai.

Lapkričio 19 dieną per tarybos posėdį tuometinis meras konservatorius Arnoldas Abramavičius iš pareigų pasitraukė savo noru, mere išrinkta socialdemokratė R.Kelečienė. Jos kandidatūrą iškėlė konservatoriai.

Tuo metu naujoji valdančioji koalicija į mero pareigas siūlė „darbietį“ A.Steponavičius, bet jis rinkimus pralaimėjo.

Ketvirtadienį Zarasų rajono taryba dar balsuos dėl nepasitikėjimo mero pavaduotoja Stase Goštautiene.