„Šiek tiek nustebau kai kuriais pareiškimais po mūsų susitikimo. Mes daugiau kalbėjome apie tai, kad penktadienį kaip tik dalyvauju Klaipėdoje - mes turime posėdį dėl terminalo (suskystintųjų gamtinių dujų terminalo - BNS) statybos ir dėl viso projekto įgyvendinimo - dėl dujotiekio tiesimo nuo Klaipėdos iki Kuršėnų ir pasikeitėme tam tikra informacija...(...) Bet po to pamačiau, kad ta informacija, kuri viešai paskleista, neatitinka tikrovės, apie ką mes kalbėjome", - trečiadienio vakarą po valdančiųjų politinės tarybos posėdžio žurnalistams Seime teigė A.Butkevičius.

Tuo tarpu E.Genvilas po susitikimo su premjeru teigė, kad A.Butkevičius pažadėjo atsiimti jį įžeidusius žodžius. Pasak E.Gentvilo, trečiadienį susitikime su juo premjeras pažadėjo tai padaryti ketvirtadienį.

„Žmogiškai pasikalbėjome apie tas frazes. Pasakiau, kad esu įsižeidęs, bet nenoriu bylinėtis iš pagarbos jam ir sutarėme, kad premjeras atras rytoj laiką ir formą, kaip paneigti tas frazes arba išvardyti nuveiktus darbus. O aš savo ruožtu pažadu nesikabinėti prie formuluočių, jei tik iš esmės bus pasakyta, kad tos frazės buvo neteisingos“, - BNS po susitikimo su premjeru sakė E.Gentvilas.

Anot jo, konfliktas su premjeru baigtas ir abu politikai vienas skitą suprato.

E.Gentvilas anksčiau teigė, kad premjeras jį šmeižia, sakydamas, jog jam vadovaujant Klaipėdos uostui, nebuvo pradėti kanalo gilinimo prie Kiaulės nugaros darbai. E.Gentvilo teigimu, tuo metu buvo atlikti SGD laivų-dujovežių navigaciniai, SGD terminalo statybos vietos geologiniai tyrimai, pasirašyta dvišalė sutartis su "Klaipėdos nafta" dėl bendro darbo ir papildomas susitarimas dėl investicijų pasidalijimo.

Premjeras A.Butkevičius yra pareiškęs, jog vadovaudamas Klaipėdos uostui E.Gentvilas nebuvo pradėjęs įgyvendinti nė vieno projekto.

"Užimdamas šias pareigas, jis (E.Gentvilas - BNS) nebuvo pradėjęs įgyvendinti nė vieno projekto - nei gilinimo darbų, nei kitų projektų, kurie Klaipėdos uosto ir "Klaipėdos naftos" turėjo būti įgyvendinti kartu", - tuomet sakė A.Butkevičius.

Energetikos ministras Jaroslavas Neverovičius taip pat yra kritikavęs E.Gentvilo darbą, statant SGD terminalą Klaipėdoje.

E.Gentvilas spaudoje tuomet pareiškė, jog SGD terminalas nebus pastatytas laiku.