Tiesa, „INFO TV“ laidos „IINFO diena“ šaltinių teigimu, prokurorai A. Sacharukai siūlė sandorį, kurio šis atsisakė.

Prokurorai teigia ištyrę balsavimo Seime aplinkybes, kai prieš trejus metus A. Sacharukas Seimo salėje balsavo už tuo metu užsienyje buvusį Liną Karalių. Buvusiam parlamentarui pateikti įtarimai dokumentų klastojimu.

Kaltinimai pasivijo po metų

A. Sacharukas teigia nesuprantantis, ko delsė prokurorai, mat įtarimai jį pasivijo beveik po metų jau palikus Seimą.
„Iš prokurorų buvau sulaukęs užuominų , kad pasibaigus kadencijai turėsiu su jais reikalų, bet laukiau truputį anksčiau. Baigiau kadenciją praėjusių metų lapkritį, nieko nedirbau, sportavau, mokiausi, laukiau pusę metų, nes toks yra terminas sunkiems nusikaltimams ištirti. Kai nieko nenutiko, ėmiausi darbų“, – „INFO dienai“ sakė A. Sacharukas.
Pasak parlamentaro, jis nori, kad byla kuo greičiau pasiektų teismą. Esą iki šiol nė vienas parlamentaras pasaulyje už tokį prasižengimą nebuvo nuteistas kaip už kriminalinį nusikaltimą. Anot A. Sacharuko, į teisiamųjų suolą kartu su juo turėtų sėsti ir visi kiti parlamentarai, viešai pripažinę ar buvę pričiupti, balsavę už kolegas. Tarp tokių ir dabartinis aplinkos ministras Valentinas Mazuronis, socialdemokratas Algimantas Salamakinas, balsavęs už premjerą, kiti Seimo nariai.
Prokurorai siūlė tartis

Prokurorai ne kartą apklausė patį A. Sacharuką, buvusį parlamentarą Liną karalių ir du Seimo kanceliarijos darbuotojus. Dabar bylos dalyviai susipažįsta su bylos duomenimis, vėliau prokurorai sės rašyti kaltinamąjį aktą. Byla teismą esą turėtų pasiekti iki Naujųjų metų.
Už dokumentų klastojimą A. Sacharukui gresia iki trejų metų belangės, tačiau prokurorai, „Info dienos“ šaltinių teigimu, buvusiam parlamentarui siūlė susitarti. A. Sacharukas esą turėjo viešai pripažinti padaręs nusikaltimą, tuomet prokurorai būtų parašę laidavimą ir nuo atsakomybės buvusį Seimo narį atleisti.

Su tokiu pasiūlymu A. Sacharukas esą nesutiko.

Įtarimus pateikė po vestuvių

Įtarimai buvusiam Tautos prisikėlimo partijos parlamentarui A. Sacharukui pateikti rugsėjo mėnesį, praėjus beveik metams, kai baigėsi jo kadencija Seime. Prokurorai mano, kad 2010-ųjų gruodį už Seime nebuvusį kolegą Liną Karalių balsavęs A. Sacharukas klastojo dokumentus. Po kilusio skandalo per apkaltą L. Karalius pašalintas iš Seimo, A. Sacharukui mandatą išsaugoti pavyko.

Parlamentarą saugojo teisinė neliečiamybė, todėl prokurorai galimo dokumentų klastojimo netyrė, kol nesibaigė kadencija. Tiesa, įtarimai A. Sacharukui pateikti tik šių rugsėjį, o pranešimą apie atnaujintą tyrimą pareigūnai norėjo įteikti A. Sacharuko vestuvių dieną.

„Pasakiau jiems, kad net „žulikai“ vienas kitam taip nedaro. Nesuprantu, ko jie siekia. Matyt turi savų užduočių“, – „INFO dienai“ teigė A. Sacharukas.
Prokurorai pranešimą A. Sacharukui įteikė dieną po vestuvių.