kaip skelbiama frakcijos pranešime spaudai, vienas šios iniciatyvos tikslų – prevenciškai užkirsti kelią galimiems naujiems smurto protrūkiams Ukrainoje.

Kijeve Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūno pavaduotojas Gintaras Steponavičius ir Seimo vicepirmininkas liberalas Petras Auštrevičius susitiks su Ukrainos opozicijos atstovais, lankysis Maidano aikštėje, taip pat planuojami susitikimai Ukrainos Aukščiausioje Radoje. Prie Lietuvos liberalų inicijuotos akcijos artimiausiu metu prisidės Liberalų ir demokratų aljanso už Europą (ALDE) nariai Europos Parlamente, Europos valstybių liberalių partijų atstovai.

„Lietuva, žinanti savo istorijos pamokas, puikiai supranta šiandienos įvykių Ukrainoje svarbą, šios šalies žmonių pasirinkimą. Todėl mes norime ir turime būti kartu su ukrainiečiais. Visi kartu – užsienio parlamentarai, visuomenės veikėjai – privalome užtikrinti, kad tolesnė kova vardan demokratijos Ukrainoje būtų taiki, kad būtų laikomasi pagrindinių žmogaus teisių ir išvengtume naujų smurto protrūkių, nukreiptų prieš laisvus žmones“, – teigė į Ukrainą išvykstantis liberalas G. Steponavičius.

Seimo vicepirmininkas P. Auštrevičius Kijeve, Maidano aikštėje, ketina perskaityti Seime vakar priimtą liberalų inicijuotą rezoliuciją „Dėl politinės padėties Ukrainoje“.

„Ukrainos žmonės išėjo į gatves pasiryžę apginti savo svajones, savo teisę į demokratišką ir europietišką šalies ateitį. Šio proceso jau nebesustabdysi. Mūsų tikslas – paremti ukrainiečius šiame nelengvame kelyje ir užtikrinti taikų procesą“, – teigė Seimo vicepirmininkas P. Auštrevičius.

Vakar Seimo priimtoje rezoliucijoje Ukrainos valdžia raginama nesiimti jokios prievartos prieš taikius demonstrantus, užtikrinti pagarbą žmogaus teisėms, demokratijai ir teisinės valstybės principams. Rezoliucija reikalaujama nustatyti jėgos panaudojimo prieš taikius demonstrantus kaltininkus ir tinkamai įvertinti įvykius. Taip pat kviečiama nedelsiant surengti Lietuvos Respublikos Seimo, Lenkijos Respublikos Seimo bei Senato ir Ukrainos Aukščiausiosios Rados narių asamblėjos sesiją Vilniuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (196)