Seimo Užsienio reikalų komitetas (URK) po kruvinų įvykių Kijeve parlamentui pateikė rezoliucijos dėl padėties Ukrainoje projektą. Priešingai nei prieš keletą savaičių, kai URK ir „darbiečiai“ pateikė skirtingus dokumento projektus, šis rezoliucijos projektas Seime sulaukė gausaus palaikymo.

B. Bradauskas bene vienintelis kategoriškai prieštaravo rezoliucijai.

„Visiškai nesveikinu tos rezoliucijos nei autorių, nei idėjos. Ir visiškai pasisakau prieš. Todėl, kad jeigu viena moteris pasakė, ir mes sprendžiam apie visos tautos nuomonę... O kodėl mes neišklausėme ir iš kur mes žinome, Petrai, ar pats žinai, kokia antrosios pusės nuomonė?“ - kreipdamasis į dokumentą pristačiusį Petrą Auštrevičių kalbėjo socdemas.

Kalbėdamas apie „vieną moterį“ jis greičiausiai turėjo omenyje kalinamą Ukrainos ekspremjerę Juliją Tymošenko.

„Ukrainoje gyvena virš 50 mln. žmonių. Jeigu mes ir 100 tūkstančių aikštėje Maidano ar kur tai išklausysime, tai vis tiek ne 50 milijonų žmonių nuomonė. Palikime tokius klausimus spręsti pačioms tautoms“, - ragino B. Bradauskas.

Tiesa, čia jis kiek apsiskaičiavo – Ukrainos populiaciją sudaro apie 45,6 mln. žmonių.

Sulaukęs konservatoriaus Arvydo Anušausko kritikos, B. Bradauskas šiurkščiai pareikalavo, kad politinis oponentas jam nenurodinėtų.

„Ponas Anušauskai, nenurodinėk man, kaip man galvoti ir kaip man kalbėti. Tavęs niekas neprašo. Kai aš paprašysiu – tada galėsi nurodinėt“, - rėžė socdemas.

Jo žodžiais, Lietuva nėra „pasaulio bamba“ ir neturi teisės nurodinėti Ukrainai.

„Mes priimam rezoliuciją, remiančią, aš net nežinau, kokią dalį žmonių. Ar tai 50 proc., ar 20 proc., ar 30. Mes nežinome visos situacijos ir negerbiam visiškai kitos pusės, kuri turi kitą nuomonę Ukrainoje, - piktinosi B. Braudaskas. - Kas čia mes esam? Dirigentai viso pasaulio? Pasaulio bamba?“

Sykiu jis pareiškė, neva rezoliucija smogs per Lietuvos ekonomiką.

„Mes puolame neatsižvelgdami į pasekmes, kurios, deja, atsilieps mūsų žmonėms. Eiliniams piliečiams, o ne jums, kurie prisikimšę pinigų kišenes galite mokėti įvairius mokesčius“, - rėžė turto už dešimtis milijonų litų turintis antras turtingiausias Seimo narys.

Tiesa, B. Bradauskas nebuvo vienas. Nepalaikyti rezoliucijos ragino, pavyzdžiui, ir „darbietis“ Raimundas Markauskas.

Už rezoliuciją balsavo 82 Seimo nariai, prieš – 4, susilaikė 11. Taigi B. Bradauskas Seimo neperkalbėjo.

Kartu su B. Bradausku prieš rezoliuciją balsavo trys Darbo partijos parlamentarai: jau minėtas R. Markauskas, Gediminas Jakavonis ir Sergejus Dmitrijevas.