Eglę šeštadienio vakarą įžiebė ir Kaunas.

Pagrindinės Vilniaus ir visos Lietuvos Kalėdinės eglės įžiebimo šventė, žinoma, neapsiėjo be Kalėdų senelio, prie kurio šiais tarmių metais prisijungė jo pasiuntiniai Lietuvos regionuose – Aukštaitijoje, Žemaitijoje, Dzūkijoje ir Suvalkijoje.

Nepabūgusiems darganoto oro aikštėje koncertavo linksmoji „Tele Bim Bam” kompanija, pasirodė ugnies atlikėjų trupė „Ugnies valdovai“, o vakarą karūnavo šventinių fejerverkų reginys, įžiebęs pagrindinę Lietuvos Kalėdų eglę ir šventinį miesto apšvietimą.

Šeštadienio popietę sostinės rotušės aikštėje nušvito įžiebta Kalėdų eglutė, o greta jos įsikūrusi tradicinė Tarptautinė Kalėdų labdaros mugė. Rotušės aikštėje mažųjų džiaugsmui startavo šildomas ir elfų vairuojamas Kalėdinis traukinukas, o pramogų mėgėjus čia pat išlieta ledo čiuožykla.

„Kalėdų sostinėje 2013” renginių gausa gruodžio mėnesį pasipildys pačiais didžiausiais renginiais: kalėdinis miestelis pirmą kartą įsikurs Katedros aikštėje ir šurmuliuos nuo gruodžio 5 iki 30 dienos.

Prieš porą metų Katedros aikštėje parodyta muzikinė 3D pasaka sulaukė didžiulio susidomėjimo – renginį išvydo apie 200 tūkst. žmonių. Todėl šiemet sostinės valdžia miestelėnams ir vėl nusprendė padovanoti neeilinę pramogą. Arkikatedros siena taps didžiuliu ekranu, kuriame bus sekama nauja kalėdinė pasaka.

Trijų dimensijų Kalėdų pasakoje bus ir magiško veiksmo, ir įspūdingų vizualinių efektų, ir šventiškų pokštų, o pasakos herojais taps visiems gerai žinomi personažai. Vilniaus istorijos fragmentai persipins su kalėdine tematika, tautosaka ir dabartimi. Stebuklingą reginį bus galima nemokamai žiūrėti Katedros aikštėje gruodžio 25–30 dienomis.

Kauno elgė puošta mezginiais

Savo eglę šeštadienį įžiebė ir Kaunas – taip startavo Kalėdinių renginių maratonas. Šventiniu laikotarpiu Rotušės aikštėje veiks kalėdinis miestelis ir čiuožykla po atviru dangumi.

Šiais, kaip ir eilę metų prieš tai, eglutės papuošimu rūpinosi menininkė J. Šmidtienė. Antrame eglutės aukšte šoka angelai, aprengti pagal šių metų kalėdinę tematiką. Tiesa, vienas angelas yra visiškai naujas. Žmonės galės įeiti į eglės vidų ir į specialiai neregių vaikų numegztas kišenes dėti laiškus, palinkėjimus, atvirukus bei dovanas miestui.

„Eglutę puošiame rankų darbo mezginiais. Jau antras mėnuo studentai, menininkai, moksleiviai mezga eglutės apdarus. Planuojame, jog rūbo plotas gali siekti 500 kv. m. Su tokiu rezultatu galėsime drąsiai pretenduoti į Guinnesso rekordų knygą. Kalėdų eglė tapo savotišku Kauno simboliu, todėl prie jos puošybos savanoriškai prisideda mokyklos, įvairios organizacijos ir verslo atstovai", - pasakojo menininkė J. Šmidtienė.

Pagrindinės eglės įžiebimo šventėje „Šiltu Kalėdų keliu" koncertavo Egidijus Sipavičius, Urtė Šilagalytė, Liudas Mikalauskas, Evelina Sašenko, grupės „Džentelmenai", „Electric Ladies", vaikų dainos ir šokio teatras „Vaidilutė", mimai, fakyrai ir įvairūs personažai.

Susirinkusius aikštėje pasitiko Kalėdų Senelis, kurį lydėjo pasakų personažais virtę atlikėjai, jų dainos apie žiemą ir Kalėdas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1565)