Vidaus reikalų ministerijos (VRM) audito rekomendacijose nurodoma atnaujinti vietos nustatymo duomenų teikimo techninių reikalavimų aprašą ir įpareigoti juo vadovautis ryšio operatorius.

Taip pat numatoma sudaryti tarpinstitucinę darbo grupę iš BPC, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) ir Ryšių reguliavimo tarnybos (RRT) atstovų, įvertinsiančią išlaidų kompensavimo mobiliojo ryšio operatoriams pagrįstumą.

VRM taip pat rekomenduoja BPC padaliniuose Vilniuje ir Klaipėdoje įkurdinti Greitosios medicinos pagalbos (GMP) dispečerius. Taip esą būtų išspręstas nepakankamo įrengtų darbo vietų panaudojimo klausimas.

Visas veiklos tobulinimo priemones BPC turi atlikti iki gruodžio 20 dienos.

PAGD ir BPC taip pat įpareigoti iki gruodžio 31 d. informuoti VRM ir RRT apie operatorių pažangą, diegiant telefonų be SIM kortelės vietos nustatymo duomenų automatizuoto pateikimo BPC techninį sprendimą.

Kaip jau skelbta, rugsėjo 26 d. D.A. Barakauskas perdavė Vyriausybei svarstyti įstatymo projektą, kuriuo siekiama atsisakyti vietos nustatymo įrangos įsigijimo, įdiegimo (pritaikymo), atnaujinimo ir veikimo palaikymo išlaidų kompensavimo valstybės lėšomis.