Apie siūlomus pokyčius rašo "Kauno diena".

Projekto autoriai siūlo atsisakyti automobilių judėjimo šiaurinėje ir rytinėje aikštės dalyje, taip pratęsiant ir sustiprinant pėsčiųjų zoną. Reikėtų pašalinti dalį medžių ties Jėzuitų bažnyčia ir pasodinti naujų šiaurinėje aikštės dalyje. Ties skvereliu siūloma demontuoti buvusius kepyklos ir sandėlio priestatus, taip atveriant vertingą kunigų seminarijos kuriją.

Rotušės aikštę numatoma iškloti tamsiai pilko granito danga ir pietrytiniame bei šiaurės vakarų kampuose suformuoti 9 cm įdubą tarp Rotušės ir Jėzuitų vienuolyno bažnyčios. Anot autorių, joje atsirandantis ir pranykstantis vanduo, atspindintis šiuos du pastatus, pabrėžtų jų tarpusavio ryšį. Taip pat siūloma po stiklo danga atkurti vaško lydymo krosnis, perkelti M.Valančiaus skulptūrą ir fontaną "Laimės šulinys".

Antrą vietą komisija skyrė darbui "Viskas viename", kurį kūrė jau žinomi Kauno architektai - Linas Tuleikis, Kęstutis Vaikšnoras ir Paulius Vaitiekūnas, trečią - Linai Bareikytei, Povilui Dumčiui ir Mariui Savickui už projektą "Atkurta sena naujai".

Konkurso rezultatai kol kas tik preliminarūs, nes dar bus tikrinama laimėtojų kvalifikacija, iki gruodžio 17 dieną laukiama pretenzijų.

Kauno savivaldybės Urbanistikos ir architektūros skyriaus vedėjas, vertinimo komisijos narys Nerijus Valatkevičius teigė, kad kaip ir numatyta konkurso nuostatuose, dėl aikštės techninio projekto rengimo bus deramasi su trijų pirmųjų vietų autoriais.