Diskusija dėl R. Juknevičienės praeities įsiplieskė, kada Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas B. Bradauskas replikavo po balsavimo dėl komisijos Viktoro Uspaskicho teisinei neliečiamybei panaikinti sudarymo.

„Noriu paklausti ponios R. Juknevičienės: aš Jurgiui Razmai įteikiau elektroninį laišką dėl jūsų brolio ir jūsų vyro sąsajų su Rusija ir bendrų įmonių turėjimo, kuo jūs mane kaltinote prieš savaitę“, – pareiškė B. Bradauskas.

Pasak B. Bradausko, jis turi ir kitų žinių: jam paskambino „iš Kupiškio ar kurios ligoninės“ ir pasakė, kad „R. Juknevičienė buvo komjaunimo organizacinės agitacinės grupės pirmininkė“.

„Ar čia yra darbas, susijęs su aktyvizmu, ar nėra?“, – klausė B. Bradauskas. Jis teiravosi, už ką R. Juknevičienė agitavo – ar už tarybų valdžią, ar laisvą Lietuvą.

R. Juknevičienė: ar B. Bradausko informatorius – KGB?

R. Juknevičienė atrėžė niekada nedirbusi Kupiškyje. „Antra, jokiose komjaunimo aktyvistų grupėse niekada nesu dalyvavusi, trečias dalykas – jūs kalbate apie Jurijaus Subotino, viešo KGB agento, laišką. Jis jūsų draugas? Jau anąkart sakiau: kalbas apie mano aktyvumą komjaunime sukūrė Pasvalio KGB man kandidatuojant į Aukščiausiąją Tarybą“, – paaiškino konservatorė.

R. Juknevičienės tvirtinimu, dėl to sprendimą yra priėmusi net Seimo etikos ir procedūrų komisija, o Petras Gražulis yra nubaustas už tokių kalbų skleidimą ir jo pareikalauta atsiprašyti.

„Dar kartą keliu klausimą: pone Bradauskai, Jurijus Subotinas, KGB agentas, yra jūsų informatorius? Pasvalio KGB yra jūsų informacinis šaltinis? Tvarkoj“, – baigė R. Juknevičienė.

B. Bradauskas gynėsi, kad J. Subotino akyse nėra matęs ir jo pavardė jam nežinoma. Jis sakė gavęs elektroninį laišką, kurį perdavė J. Razmai. Taip jis esą manęs ir pabaigti, tačiau „jei R. Juknevičienė tepa kitus tuo, kuo pačiu susitepusi“, šią istoriją vėl priminė. Politikas patikslino, kad jam skambino iš Pasvalio ligoninės.

Netrukus įsiterpė ir P. Gražulis – anot politiko, Seimo komisija tąkart nusprendusi, kad jis etikos nepažeidė.