"Jie visi turi savo namų darbus atlikti, jeigu jie tų namų darbų neatliks ir nepagreitins įstatymo svarstymo ir priėmimo parlamente, tai gali būti ir kitas variantas", - sakė A. Butkevičius.

Pasak Vyriausybės vadovo, rankų nuleisti neskubama.

"Žinome, kad jų prezidentas Viktoras Janukovyčius atvyksta į Lietuvą, ir kiek turime informacijos, jis yra nusiteikęs sutartį pasirašyti. (...) Kol kas aš vertinu, kad parlamentas yra tam tikras stabdis dėl sutarčių pasirašymo, nes jis dabar perėmė atsakomybę dėl ES plėtros į Rytus, ir tai priklausys nuo politikų galutinių priimtų sprendimų", - antradienį interviu LRT radijui sakė A. Butkevičius.

Pirmadienį prezidentė Dalia Grybauskaitė taip pat pažymėjo, kad Ukrainai iki sutarties pasirašymo telieka užbaigti namų darbus.

"Tai yra priimti galutiniu svarstymu likusius įstatymus. Pirmuoju svarstymu tai jau yra padaryta, taigi tam yra numatyta neeilinė sesija. Ir vienu ar kitu būdu išspręsti Julijos Tymošenko klausimą. Jeigu tai nebus padaryta, susitarimas negalės būti pasirašytas", - sakė Prezidentė D. Grybauskaitė.

Savo ruožtu Vokietijos kanclerė Angela Merkel įspėjo Rusiją netrukdyti Ukrainos ar Moldovos suartėjimui su Europos Sąjunga (ES).

Tuo tarpu Ukrainos parlamento antradienį laukia lemtingas posėdis, kurio metu bus svarstomas įstatymas, leidžiantis J. Tymošenko išvykti gydytis į Vokietiją.

Iki Rytų partnerystės viršūnių susitikimo Vilniuje pradžios liko 9 dienos.