Jungtinių Tautų duomenimis, stichiją patyrė dešimtadalis visų Filipinų gyventojų. Iš jų apie 600 tūkstančių neteko namų. Tai viena didžiausių stichinių nelaimių šiais metais, todėl nukentėjusiems padeda įvairios šalys.

„Pagalba, kurios reikia, tai, pirmiausiai, švarus vanduo, maistas, medicininė pagalba. Ji nepaprastai aktuali. Taip pat rūpinamasi, kad atsirastų vaikams stogas virš galvos. „Gelbėkit vaikus“ organizacija tarptautiniu mastu jau išsiuntė į Filipinus 40 tonų įvairiausių pagalbos priemonių, tarp jų ir 4 mobilios klinikos su visa medicinine įranga. Taip pat maisto, vandens. Ketvirtadienį jau nusileido lėktuvas Filipinuose“, – apie teikiamą pagalbą pasakojo „Gelbėkit vaikus“ generalinė direktorė Rasa Dižpetrienė.

Šiuo metu Filipinuose dirba gydytojai, stichinių nelaimių ekspertai, gabenamos medžiagos laikiniems būstams statyti, namų apyvokos, higienos reikmenys ir kuras. Bandoma pasiekti labiausiai taifūno nusiaubtas vietas.

„Mes labai prašome Lietuvos žmonių, kad jie paaukotų. Prašome 5 litų, o paaukoti galima siunčiant SMS žinute numeriu 1405, įrašant kodą 1405 arba aukojant neribotą sumą svetainėje aukok.lt“, – kaip galima padėti nukentėjusiems filipiniečiams aiškino R. Didžpetrienė.

Taip pat aukoti nuo taifūno Filipinuose nukentėjusiems galima per Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugiją. Lietuvos Vyriausybė iš rezervo fondo skyrė 172 tūkstančių litų humanitarinę pagalbą.