Ministerija pranešė išrinkusi naujo automobilio pirkimo konkurso laimėtoją. Pasirinkti buvo nesunku – konkurse dalyvavo vienintelė bendrovė „Moller Auto“. Centrinio viešųjų pirkimų portalo duomenimis, V. Mazuroniui perkamos mašinos kaina – 194,9 tūkst. Lt su pridėtinės vertės mokesčiu (PVM).

Aplinkos ministras DELFI teigė nesąs informuotas apie konkurso eigą. Jis taip pat patikino nematantis skirtumo, koks automobilis – paprastas ar prabangus – jį vežios.

V. Mazuronis spaudos konferencijoje akcijai "Lašiša 2013"
„Man tinka ir dabartinis automobilis. Man tinka bet koks automobilis, kuris mane veš ir nesuges. Aš manau, kad tai neturi būti kažkoks superliuksusinis ar kažkoks variantas. Tikrai ne. Aš manau, kad tai turi būti normalus darbinis instrumentas, kuris normaliai važiuoja negesdamas“, - kalbėjo V. Mazuronis.

Ministerija ketina pirkti „VW Phaeton“ limuziną. „AutoTyrimų“ duomenimis, bazinė šio automobilio kaina – kiek daugiau nei 143 tūkst. Lt su PVM.

Anot Aplinkos ministro, naujo automobilio reikia, mat lig šiol naudotas ministro tarnybinis automobilis yra beviltiškai susidėvėjęs, o jo remontas ministerijai brangiai kainuoja.

„Tik žinau esminius dalykus: paskaičiavimus, kad dabartiniam automobiliui, kuriam yra 8 ar 9 metai, kiek išleidžiama remontui. Tų, kurie atsakingi už eksploatavimą, už pirkimą, manymu, pigesnis arba geresnis variantas yra eiti šiuo keliu“, - teigė V. Mazuronis.