Netoli Rokų gyvenantis Romualdas šaltą ir lietingą spalio sekmadienį po futbolo rungtynių grįžęs namo nusprendė, kad į netoli namų esančią parduotuvę važiuos dviračiu.

Išėjęs iš parduotuvės, kaunietis pamatė neįprastą vaizdą - prie parduotuvės sulytas ir sutrikęs stovėjo azijetiškos išvaizdos jaunuolis, šalia jo stovėjo dviratis, kuris buvo nukrautas įvairiomis kuprinėmis, miegmaišiais ir kitais kelionei reikalingais daiktais.

Buvo jau vėlyvas metas, tamsu. Vyrui pagailo jaunuolio ir jis, menkai kalbantis anglų kalbą, pasiūlė pernakvoti savo namuose.

Taip kaunietis sužinojo apie Zenda Kwok ir jo neįprastą žygį.

Iš Honkongo kilęs jaunuolis studijuoja Velso sostinės Kardifo universitete matematikos mokslus. Dalyvaudamas UNICEF programoje Zenda Kwok ryžosi ekstremaliai kelionei – dviračiu nukeliaut nuo Velso iki Hongkongo, kuris yra studento gimtasis miestas. Kelionė skirta atkreipti dėmesį į pasaulinę klimato kaitą. Maršrutas driekiasi per Skandinavijos šalis, Rytų Europą, per visą Aziją iki pat Japonijos ir Honkongo. Viso planuojama įveikti apie 30 tūkst. kilometrų. Zenda Kwok dažniausiai nakvoja gamtoje, nes yra nusprendęs pinigų nakvynėms neleisti. Kelionę planuojama baigti kitu metų liepos mėnesį.

Romualdui Lentartavičiui jaunuolis iš Honkongo paliko didelį įspūdį. Vyrą sužavėjo tiek Zenda Kwok kelionė, tiek jo asmenybė. R. Lenartavičius susijaudinęs pasakoja, kaip jie visą vakarą kalbėjosi apie futbolą, keliones, gyvenimą. Kadangi vyras nelabai gerai kalba angliškai, jų bendravimui padėjo jo 15 – metis sūnus, kuris atliko vertėjo funkciją.

Savo ruožtu svečią iš Hongkongo sužavėjo trys Romualdo katės, su kuriomis Zenda Kwok žaidė visą laiką.

 Facebook profilyje, kuriame aprašo savo kelionę, studentas paskelbė daugybę nuotraukų su katėm. Taip pat yra nuotrauka su Romualdu, kurios aprašyme parašyta, kad šis žmogus priėmė Zenda Kwok Kaune, taip išgelbėdamas jį nuo baisaus lietaus.

Dėl nepalankių oro sąlygų, pasak Zenda Kwok, jis planavo tą naktį miegoti vienoje iš Rokuose esančių autobuso stotelių.

Keliautoją taip pat nustebino Romualdo Lenartavičiaus žmona. Grįžusi vėlai vakare jai buvo netikėta, kad namuose atsirado nepažįstamas užsienietis, bet netrukus jie jau bendravo, lyg būtų geri seni pažįstami.

Praleidęs naktį R. Lenartavičiaus namuose studentas toliau tęsė savo kelionę. Kitos šalys jo žygyje – Lenkija ir Ukraina.