Tokius duomenis BNS trečiadienį pateikė savivaldybė. Vilniaus valdžios teigimu, trečdalį komandiruotės išlaidų meras apmokės pats.

Pasak savivaldybės, meras šią savaitę lankosi San Franciske ir Niujorke, tuo metu R. Razgaitienė - tik Niujorke.

Savivaldybės teigimu, Kalifornijoje A.Zuokas lankosi kompanijos "Google" būstinėje, nes "Google" pakvietė 40 verslo lyderių iš Vidurio ir Rytų Europos, tarp jų – penkis iš Baltijos šalių.

"Google" kompanijoje Vilniaus meras susipažįsta su kompanijos kultūra ir naujausiais pasiekimais, kaip, pavyzdžiui, "Google" akiniai ar savarankiškai važiuojantis automobilis, taip pat kalbasi apie regiono galimybes bendradarbiauti su inovatyviausiomis įmonėmis", - pranešė savivaldybė.

Pasak savivaldybės Viešųjų ryšių skyriaus vedėjos Irmos Juškėnaitės, Niujorke taip pat numatyti mero susitikimai su galimais investuotojais.

Dvi mero nakvynės "Clift Hotel" San Frakciske atsieis 1700 litų, dvi nakvynės "Hilton Millenium" viešbutyje Niujorke - 1400 litų, BNS nurodė I. Juškėnaitė.

Šią savaitę buvo pranešta, kad daugiau nei milijardo litų skolų kamuojama Vilniaus miesto savivaldybė Finansų ministerijai nesugebėjo laiko grąžinti 12 mln. litų paskolos.