Pirmadienį, po valdančiosios koalicijos politinės tarybos posėdžio, Seimo pirmininkė neskubėjo prie tribūnos – ji laukė, kada prie jos ir Lenkų rinkimų akcijos lyderio Valdemaro Tomaševskio prisidės R. Paksas.

„Tuoj, prezidento palaukim“, - žurnalistus ramino L. Graužinienė.

Prezidentu ji R. Paksą pavadino dar porą kartų.

Ankstesnė kadencijos Seime konservatoriai mėgino atimti iš R. Pakso teisę vadintis prezidentu. Tačiau bandymas žlugo – atitinkamoms įstatymo pataisoms Seimas nepritarė, leisdamas nušalintajam valstybės vadovui ir toliau disponuoti prezidento titulu.

Tiek L. Graužinienė, tiek R. Paksas patvirtino, kad valdantieji sutarė iš naujo teikti Konstitucijos pataisas, kurios atvertų „tvarkiečių“ lyderiui kelią į rinkimus. Seimui sprendimas teikiamas iš naujo – renkami Seimo narių parašai. Mat buvęs Konstitucinio Teismo pirmininkas Egidijus Kūris pareiškė, kad anksčiau Seime priimtos pataisos galimai neteisėtos, kadangi dokumento rengimo eigoje faktiniu jo teikėju tapo Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitetas, o ne grupė Seimo narių.

„Manau, čia jokių problemų nebus. Taip. Prezidento yra tokia nuomonė ir „Tvarkos ir teisingumo“, kad reikia tą procesą dar kartą pakartoti“, - vėl kreipdamasi į R. Paksą sakė L. Graužinienė.

Savo ruožtu, R. Paksas teigė siekiantis, kad „visiems teisininkams būtų aišku, kad nieks nėra pažeidžiama“.

Baigusi pokalbį su žiniasklaida, L. Graužinienė besišypsodama atsisveikino su „tvarkiečių“ lyderiu, spausdama jam ranką ir tardama „Ačiū, prezidente“.

Iš prezidento posto 2004 m. per apkaltą pašalintas „tvarkiečių“ lyderis neslepia noro kandidatuoti ne tik Seimo, bet ir prezidento rinkimuose. Jis viliasi, kad Seimas susisuks pakankamai greitai, leisdamas jam varžytis jau kitąmet vyksiančių šalies vadovo rinkimų maratone.