Vis dėlto ministrė neatskleidžia, ar pasiaiškinimai ir sprendimai padės jai likti poste.

Tuo tarpu konservatorių lyderis Andrius Kubilius giria klibančioje kėdėje sėdinčią politikę. Tiesa, su doze ironijos.

Antradienį A. Pabedinskienė susitiko su konservatorių frakcija Seime. Opozicinės partijos atstovai iš ministrės ne sykį sulaukė atsakymų, esą socialiniais klausimais ji lauks „kompleksinių sprendimų“ ir „kompleksinio požiūrio“ Vyriausybėje.
Algimanta Pabedinskienė

Čia A. Kubilius pareiškė, jog savo vadovavimo Vyriausybei metais būtų labai apsidžiaugęs tokiais ministrais, kaip A. Pabedinskienė. Esą jo laikais ministrai ne laukė kompleksinių sprendimų, o dėl savo sričių finansavimo kovojo kumščiais, atsistatydinimo pareiškimais ir netgi ašaromis.

„Jeigu būčiau turėjęs tokius ministrus, kurie irgi būtų sakę taip vienodai „mes palauksime kompleksinių sprendimų“, tai aš būčiau laimingiausias žmogus pasaulyje. Aš jiems bandžiau įteigti visiems: laukiame kompleksinių sprendimų. Ministrai gali paliudyti. Ir kumščiu daužydavo ministrai, ir pareiškimus rašydavo, kuriuos aš paslėpdavau ir pamesdavau. Kai kas ašaromis bandydavo paveikti“, - savo vadovavimo Ministrų kabinetui laikus prisiminė konservatorių lyderis.

Čia įsiterpė ir savotiškai prisipažino buvusi krašto apsaugos ministrė Rasa Juknevičienė, pareiškusi, kad jos „ašaros buvo tikros“.

Ministrę erzinti bandė ne tik A. Kubilius. Konservatorius Jurgis Razma klausė, ar yra tiesos ganduose, kad jos vieta jau užimta, o ministru taps prie „darbiečių“ prisijungusios Krikščionių partijos buvęs lyderis Gediminas Vagnorius.

„Tikrai to nežinau ir negalėčiau komentuoti“, - atsakė A. Pabedinskienė.

Politikės nuomone, ministrų atsiskaitymas partijos vadovybei – savaime suprantamas reiškinys. Jos atvejis esą išskirtinis nebent tuo, kad sulaukė daug dėmesio žiniasklaidoje.

„Manau, kad tai yra natūralus procesas visiškai. Galbūt tiktai tiek, kad jis viešojoje erdvėje plačiau nuskambėjo“, - susitikime su Seimo konservatorių frakcijos nariais sakė A. Pabedinskienė.

Konservatorius Antanas Matulas taip pat teiravosi, ar sprendimas atleisti viceministrus Aivarą Tušą ir Audrių Bitiną padės A. Pabedinskienei likti poste.

A. Tušas, anot ministrės, iš darbo išeiti norėjo dar birželį, tačiau turėjo nebaigtų darbų. O dėl A. Bitino esą „paprasčiausiai priimtas toks sprendimas“. Vis dėlto ministrė linkusi nutylėti, ar partijos vadovybė ją paliks kėdėje.

„Kiek dirbsiu šitame poste – negalėčiau nei komentuoti, nei diskutuoti“, - sakė A. Pabedinskienė.

DELFI primena, jog viešą nepasitenkinimą „darbiečių“ lyderiai reiškė dėl trijų ministrų darbo. Žemės ūkio ministras Vigilijus Jukna iš šio sąrašo greitai išbrauktas. Tuo tarpu A. Pabedinskienė bei švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis buvo priversti aiškintis partijos vairą perėmusiai L. Graužinienei.