Laikinai direktoriaus pareigas užims Gamybinio proceso tarnybos vadovas Osvaldas Markevičius, informuojama pranešime spaudai.

VAATC direktorių valdybos posėdyje nuspręsta atleisti dėl plėtros ir investicinių projektų įgyvendinimo eigos trūkumų Vilniuje ir Vilniaus apskrityje.

Valdyba, remiantis teisės aktais, direktorių gali atleisti bet kada, jeigu šis praranda pasitikėjimą, pabrėžiama pranešime.

VAATC dėmesio centre atsidūrė prieš keletą mėnesių, kai kilo triukšmas dėl atliekų perdirbimo gamyklos konkurso, kurio vertė ilgalaikiu periodu sudaro daugiau nei pusę milijardo litų. Čia skandalas kilo, kai dar iki vokų atplėšimo VATTC pašalino 6 iš 7 konkurso dalyvių. Verslo ir politinėje arenoje susikibo vienintelė likusi dalyvė – su statybų kompanija „Vėtrūna“ siejama bendrovė „Energesman“ – bei koncerno „Icor“ (buv. „Rubicon Group“) bendrovė „Prime Capital“.

N. Žilius kviestas aiškintis į Vilniaus tarybos posėdį, o dėl konkurso susikibo ir valdančiosios koalicijos partneriai – meras Artūras Zuokas bei vicemeras, vienas Darbo partijos lyderių Jonas Pinskus.

Galutinį žodį tarė Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT). Ji VAATC veikloje pažeidimų nerado ir leido tęsti procedūras.