Komitetas trečiadienį svarstė B.Bradausko tinkamumą eiti komiteto vadovo pareigas, bet nieko nenutarė. Komitetas nebalsavo, ar parlamentaras gali vadovauti vienam svarbiausių parlamentinių komitetų.

Toks klausimas iškilo po to, kai praėjusią savaitę per Europos Sąjungos ekonomikos ir finansų valdysenos konferenciją, kurioje dalyvavo apie porą šimtų svečių iš visos Europos, Seimo kanceliarija norėjo parodyti trumpą dokumentinį filmą apie istorinę Seimo salę, nepriklausomybės atkūrimą 1990 metais ir 1991-ųjų sausio 13-ąją.

B.Bradauskas pareikalavo pataisyti filmą. Jis filme teigė pasigedęs didesnio dėmesio pirmajam šalies prezidentui Algirdui Mykolui Brazauskui ir pareikalavo iškirpti kadrus apie Sausio įvykius, nes dėl jų esą nepatogiai būtų jautęsi į renginį paties B.Bradausko siūlymu kviesti Rusijos diplomatai.

Kanceliarijai nesutikus taisyti filmą, jo išvis atsisakyta.

Parlamentaro tinkamumą užimti šias pareigas komitete apsvarstyti paprašė pats B.Bradauskas. "Bent trys komiteto nariai (konservatoriai - BNS) yra pareiškę, kad pirmininkas turi būti perrinktas, todėl turime apsvarstyti", - pareiškė parlamentaras.

B.Bradauskas komiteto narius informavo, kad filmas buvo nerodomas su Seimo kanceliarijos vadovo žinia: "Kanclerui pasiūlius nerodytas filmas. Jis pasakė, kad filmas taisomas nebus, geriau jo iš viso nerodyti".

Parlamentaras teigė, kad pirminis siūlymas nerodyti filmo buvo kilęs ne iš jo, o iš Ekonomikos komiteto vadovo "tvarkiečio" Remigijaus Žemaitaičio: "Jo ir pasiūlymas buvo".

"Siūlau sulaukti Seimo posėdžio (kitas plenarinis Seimo posėdis - lapkričio 7-ąją - BNS) ir žinosime, ką toliau daryti", - sakė konservatorius parlamentinės opozicijos lyderis Andrius Kubilius.

Konservatorė Irena Degutienė pareiškė, kad komitete pasikalbėjimas dėl B.Bradausko buvo naudingas.

"Pasirodo ir R.Žemaitaitis šitame procese dalyvavo ir G.Kirkilas, ir P.Auštrevičius. Plenarinių posėdžių salėje į klausimus visi galėtų atsakyti, yra pagrindas. Ir Seimo kancleris, kuris dabar lieka kalčiausias šioje situacijoje", - sakė I.Degutienė.

BFK dirba po tris konservatorius, socialdemokratus bei darbiečius-leiboristus, po vieną liberalsąjūdietį, "tvarkietį", Drąsos kelio ir lenkų atstovą.

Lietuvos socialdemokratų partija pirmadienį paskelbė atsiribojanti nuo B.Bradausko veiksmų. B. Bradauskas dėl tokio pareiškimo teigė besijaučiąs išduotas.

Seimo opoziciniai konservatoriai surinko parašus dėl siūlymo Seimui atleisti B.Bradauską iš Biudžeto ir finansų komiteto pirmininko pareigų. Šį klausimą turėtų svarstyti Seimas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (240)