Kaip DELFI patvirtino pats parlamentaras, jis daugiau nei savaitę ilsėsis Jungtiniuose Arabų Emyratuose.

„Visada stengiamės nušauti du zuikius. Yra ir asmeninių interesų, bet jeigu bus geras oras - ir pasimaudysime“, - sakė B. Bradauskas.

Pasiteiravus, ar kartu vyks ir sutuoktinė, Seimo narys tvirtino: „Žinoma, su žmona. Mano žmona labai puiki, su niekuo kitu nevažiuoju. Ką jūs dar įtariate, kad aš ir mergų turiu? Ne mano amžiui“.

Jis tvirtino planuojantis išskristi ketvirtadienį pasibaigus sesijai, o parskristi lapkričio 4 d.

Opozicijos lyderis Andrius Kubilius Seimo posėdyje antradienį sakė, kad artėjant rimtiems svarstymams dėl kitų metų biudžeto, komiteto pirmininkas B. Bradauskas rengiasi „į šiltąją Afriką“.

„Jeigu turėčiau, kur dėti trofėjus, tai dar kartą važiuočiau į Afriką. Man ten labai patiko, bet šįkart važiuosiu ne į Afriką“, - taip į A. Kubiliaus žodžius reagavo  B. Bradauskas.

DELFI primena, kad praėjusią savaitę per Europos Sąjungos ekonomikos ir finansų valdysenos konferenciją, kurioje dalyvavo apie porą šimtų svečių iš visos Europos, Seimo kanceliarija norėjo parodyti dokumentinį filmą apie Nepriklausomybės atkūrimą 1990 metais,

Tačiau B. Bradauskas pareikalavo pataisyti filmą, nes esą jame skirta per mažai dėmesio pirmajam prezidentui Algirdui Mykolui Brazauskui. Taip pat Seimo narys nurodė iškirpti kadrus apie Sausio 13-osios įvykius, kad nesupykdytų pakviestų Rusijos diplomatų. Kanceliarijai nesutikus taisyti filmo, jo apskritai atsisakyta.

Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP) pirmadienį išplatinusi pranešimą paskelbė atsiribojanti nuo B. Bradausko veiksmų.

Lapkričio 7-ąją konservatoriai tikisi surengti balsavimą dėl B. Bradausko atstatydinimo iš Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininko pareigų.