Šalies vadovė pareiškė nesiekianti ir nesieksianti nė vienos šalies politinės partijos paramos.

„Jeigu apsispręsiu eiti į rinkimus, noriu pasakyti, kad ir anksčiau, pirmuose rinkimuose, dalyvavau kaip nepriklausoma kandidatė. Ir dabar, jeigu apsispręsiu kandidatuoti, man jokios paramos nereikės. Aš būsiu nepriklausoma kandidatė“, - po apsilankymo informacinių technologijų įmonėje „Pixelmator Team“ žurnalistams teigė D. Grybauskaitė.

Klausiama, ar pastaruoju metu būta susitikimų su „tvarkiečių“ lyderiu Rolandu Paksu, prezidentė teigė paskutinįsyk jį mačiusi kovo 8 d., kai jis atėjo pasveikinti su Moters diena.

„Pastarosiomis savaitėmis su niekuo nebuvau susitikusi, išskyrus premjerą – kiekvieną pirmadienį, 8 val. ryto. Su ponu R. Paksu esu susitikusi, jeigu gerai prisimenu, kovo 8 d., kai ponas R. Paksas atėjo manęs pasveikinti“, - kalbėjo D. Grybauskaitė.

Paklausta, ar kovo 8 d. buvo kalba apie kokią nors politinę paramą, prezidentė į detales nesileido. „Aš jokių dalykinių susitikimų nekomentuoju“, - teigė šalies vadovė.

DELFI primena, jog politinė sumaištis prasidėjo po to, kai apie galimas derybas tarp prezidentės ir „tvarkiečių“ su „darbiečiais“ užsiminė premjeras Algirdas Butkevičius.

LRT televizijos laidos „Dėmesio centre“ vedėjui Edmundui Jakilaičiui jis patvirtino girdėjęs kalbų, esą „darbiečiai“ ir „tvarkiečiai“ siekė sandėrio su prezidente D. Grybauskaite. Sandėrio esmė – Vytautui Gapšiui, Viktorui Uspaskichui ir Vitalijai Vonžutaitei palanki Darbo partijos bylos baigtis mainais į „darbiečių“ ir „tvarkiečių“ paramą šalies vadovei kitąmet vyksiančiuose prezidento rinkimuose. Tokį susitarimą, anot E. Jakilaičio šaltinių, prezidentei galimai siūlė „Tvarkos ir teisingumo“ partijos lyderis Rolandas Paksas.

„Aš irgi esu girdėjęs tokią informaciją. Žinot, nesuprantu tokių dalykų. Tai neįmanoma. Prezidentas gali būti koks nori galingas, bet kad paskambintų kokio nors teismo pirmininkui ir kažką lieptų... Prezidentai keičiasi, teisėjai keičiasi, mes visi šiose pareigose laikinai, neįsivaizduoju kaip gali kilti tokia mintis vykdyti prekybą. Čia sandoriai kažkokie?" - televizijos eteryje kalbėjo A. Butkevičius.

Vis dėlto tiek R. Paksas, tiek „darbiečiai“ tokias kalbas kategoriškai neigia. „Tvarkiečių“ lyderis tvirtina keletą mėnesių apskritai nebendravęs su D. Grybauskaite, o iš „darbiečių“ lyderio posto neseniai pasitraukęs V. Gapšys ragina premjerą užsiimti valstybės valdymu, o ne „pletkais“.